Saatana sigitis või geniaalne leiutis? Austria suusahüppaja püüab mägedel pilku

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daniel Huber.
Daniel Huber. Foto: Ronald Wittek / EPA / Scanpix

Austria suusahüppaja Daniel Huber on sel hooajal jäänud teravsilmade pilgu alla sellega, et tema suusale on kinnitatud kummaline punane latakas. Mis imevidin see on, mida osad nimetavad kasutuks ja teised otsesõnu «saatana sigitiseks»?

Detsembri algusest saadik on sportlastel olnud FISilt luba kinnitada oma suuskadele andur – seda muidugi vabatahtlikult. «Swiss Timing» nopib selle abil õhulennu ajal kõikvõimalikku informatsiooni alates äratõukenurgast kuni maandumiseni. Väljaande Krone teatel on Huber austerlastest ainsana seda võimalust ka kasutanud.

«Sellest pole mingit tolku,» on olnud paljude hüppajate otsekohene hinnang. Ennekõike kardetakse aga, et anduri abiga kogutud info võib jõuda konkurentide kasutusse. «Mina tahan targemaks saada,» selgitas Huber oma lähenemist väga lihtsa lausega. «Ja lisaks saan end Ryoyu Kobayashiga võrrelda!» muigas ta, viidates nelja hüppemäe turneel kaks esimest etappi võitnud ja tänavust hooaega valitsevale  jaapanlasele.

Austerlaste peatreener Andi Felder peab uuendust positiivseks, ent temalgi on oma kõhklused. «Ei maksa lasta end ninapidi vedada ning liialt andurilt saadavale infole keskenduda. Tulemus sõltub ennekõike ikkagi hüppajast,» tõdes Felder.

Sel fotol on Daniel Huberi suusal asuv andur punase ringi sees selgelt näha.
Sel fotol on Daniel Huberi suusal asuv andur punase ringi sees selgelt näha. Foto: Christof Stache / AFP / Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles