Andrus Ilves: praegune tase on selline, et võistlemist ei peaks häbenema

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ilves
Andrus Ilves Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti kahevõistleja Kristjan Ilvese treenerist isa Andrus Ilves ütles pressikonverentsil, et tahaks väga loota, et poja seis on pärast mõõnaperioodi paranenud. 

Hooaja alguses ette tulnud puudujääke on Ilvese sõnul koos füüsilise ettevalmistuse treeneri Anatoli Šmiguniga palju analüüsitud.

«Kindlasti polnud see treenerite poolt parim ettevalmistus. Võtan süü omaks, sest tegime halbu otsuseid. Teoorias võinuksime olla novembri lõpus selles seisus, kus oleme praegu ehk oleme kuu võrra maas. Tahan ise loota, et äkki vorm tulebki siis hiljem Seefeldi MMiks.»

Otepää MK-etapil võistlemist Ilvesed ei kahetse. Vastupidi, toimunuks MK-etapp jaanuari alguses kuskil mujal, võistelnuks Kristjan igatahes.

«Praegune tase on selline, et võistlemist ei peaks häbenema. Läbi võistluste saamegi järjest paraneda. Seefeldi MMini on jäänud pea kaks kuud, selleks ajaks jõuab piisavalt võistelda ja saavutada parim sportlik vorm.

Otepää MK-etapi korraldamise kohta on Andrus Ilves kuulnud juba ka kiidusõnu. «Siin on hoopis teine fiiling ja atmosfäär, mis teeb võistlemise nauditavaks. Paljud on imestanud, miks siin varem võisteldud pole.»

Naised tegid hooaja esimese võistluse. Pikkor: tundub, et nad on tugevamad!

Eesti naiskahevõistlejate treener Tambet Pikkor kinnitas, et Annemarii Bendi ja Triinu Hausenberg tegid täna korraliku võistluse.

«Tüdrukud olid tublid, kõik jäid terveks, see on esmatähtis. Üldiselt oli okei,» hindas Pikkor Bendile eelvõistluse 10. koha toonud ja Hausenbergile 16. koha toonud hüppeid. 

Tambet Pikkor
Tambet Pikkor Foto: KRISTJAN TEEDEMA / PM/SCANPIX BALTICS

«Annemarii eelvõistluse hüpe (81,5 m) võinuks vähe korralikum olla, natuke närveeris ta üle kui otsal tekkis korralikum tehniline praak. Triinu hüppas oluliselt paremini (70 m) kui viimastel treeningutel, sealt saab vaid paremaks minna,» ütles ta.

Seejuures pole eestlannad tänavu veel kordagi võistelnud. «Treeningvõistlusi oleme korraldanud, aga tõesti, me pole teistega end võrrelnud. Tundub, et oleme paremas seisus kui eelmisel aastal. Talvel me suusakiirust ei mõõda, ent silma järgi tundub, et tüdrukud on tugevamad.»

Mis oleks eestlannade homne eesmärk? «Mida eespool lõpetame, seda parem.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles