Maailma esireket sai Kataris ootamatu kaotuse ja lõhkus reketit

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roberto Bautista Agut suutis karjääri jooksul alles teist korda Novak Djokovicist jagu saada.
Roberto Bautista Agut suutis karjääri jooksul alles teist korda Novak Djokovicist jagu saada. Foto: IBRAHEEM AL OMARI / REUTERS / Scanpix

Maailma edetabeli esinumber Novak Djokovic kaotas Katari tennisturniiri poolfinaalis 6:3, 7:6 (6), 6:4 hispaanlasele Roberto Bautista Agutile.

Maailma edetabelis 24. kohal olev Bautista Agut võitis teise seti kiires lõppmängus oma viiendalt settpallilt ning murdis otsustava seti avageimis kohe serblase pallingu, hoides saadud edu seti lõpuni. Esimese seti võitnud Djokovic oli seejuures ka teises 4:3 ees ja servimurdega peal, kuid loovutas siis oma servigeimi ja lõhkus seepeale ka reketi.

Reket lendab Novak Djokovici käest kohe vastu maad...
Reket lendab Novak Djokovici käest kohe vastu maad... Foto: Nikku / ZUMAPRESS.com
... ja puruneb pilbasteks.
... ja puruneb pilbasteks. Foto: Nikku / ZUMAPRESS.com

Oma servilt loovutas 30-aastane hispaanlane otsustavas setis vaid viis punkti ja kasutas ära oma esimese matšpalli. Mäng kestis lõpuks üle kahe ja poole tunni. Tegu oli alles teise korraga, mil Bautista Agut suutnud üheksas omavahelises matšis Djokovici võita. Viimati jäi serblane peale mullustel Prantsusmaa lahtistel.

Finaalis kohtub Bautista Agut turniirile vabapääsme saanud tšehhi Tomaš Berdychiga, kes alistas pooleteise tunniga 7:6 (6), 6:3 itaallase Marco Cecchinato. 33-aastane pikaajaline esikümnemängija Berdych on langenud maailma edetabelis 71. kohale ning käis enne Doha turniiri viimati väljakul juunis. Seejärel oli ta sunnitud seljavigastuse tõttu hooaja lõpetama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles