Kontaveit sattus Sydney turniiril väga raskesse tabelipoolde

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveidil võinuks loosiõnne veidi rohkem jaguda, aga tippturniiridel kergeid vastaseid polegi.
Anett Kontaveidil võinuks loosiõnne veidi rohkem jaguda, aga tippturniiridel kergeid vastaseid polegi. Foto: Saeed Khan / AFP / Scanpix

Anett Kontaveit sai Austraalia lahtiste peaprooviks oleval Sydney turniiril väga keerulise loosi. Avaringis läheb eestlanna vastamisi maailma edetabeli 12. numbri Elise Mertensiga.

Kui 20. tabelireal olev Kontaveit peaks Mertensist jagu saama, ootab teda teises ringis kas maailma kaheksas reket Karolina Pliškova või ukrainlanna Lesia Tsurenko, kellele Kontaveit äsja Brisbane'i turniiri veerandfinaalis kaotas. Kolmandas ringis oleksid aga võimalike vastaste seas lätlanna Jelena Ostapenko või maailma esireket Simona Halep.

Edetabeli esikümnest osaleb Sydneys seitse  mängijat, puuduvad kolmandal-neljandal real olevad Caroline Wozniacki ja Elina Svitolina. Samuti võttis end viimasel hetkel turniirilt maha mulluse US Openi võitja Naomi Osaka, kes kurtis äsja vaimuvärskuse puudumise üle ning keskendub seega Austraalia lahtisteks valmistumisele.

Kontaveit ja Mertens on varem kohtunud kaks korda ja mõlemal on kirjas üks võit. Tunamullu jäi Bieli turniiri veerandfinaalis põnevuslahingus 7:5, 6:7 (2), 6:1 peale eestlanna, hiljutisel WTA eliitturniiril võttis Mertens aga kindla 6:3, 6:1 revanši.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles