Ago Markvardt: võimalikke kahjusid hakkame kokku lugema esmaspäeval

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää kahevõistluse MK-etapi peakorraldaja Ago Markvardt.
Otepää kahevõistluse MK-etapi peakorraldaja Ago Markvardt. Foto: Tairo Lutter

Kahevõistluse Otepää MK-etapi peakorraldaja Ago Markvardt tõdes, et tänaste hüppevõistluste ärajäämise vastu polnud midagi teha ning sellest tingitud rahalisele kaole ei soovi ta veel mõelda.

«Ilma vastu kahjuks ei saa. Tuul oli puhanguline, tugevus kõikus liiga palju. Kiirust ja suunda mõõdetakse viiest punktist – kui kasvõi üks näitas punast tuld, ei saa hüppajat isegi poomile kutsuda. Täna läks paraku nii. Kuna võistlejate ohutuse ja võrdsete võimaluste loomine on vaieldamatuilt kõige tähtsamad, siis tuleb žürii otsust ka mõista,» tõdes Markvardt.

Samas rõhutas ta, et ei käivitunud kõige mustem stsenaarium.

«Õnneks saime eile nii naiste kui meeste eelvõistluse kenasti läbi viidud. See tähendab, et tulemused on protokollis olemas ja suusasõit saab toimuda. Olnuks ka eile sarnased olud, peaksime praegu tõdema, et võistlus jäi ära ning punktid ja auhinnarahad välja jagamata. Praegu nii ei ole,» selgitas Markvardt.

Mida tähendab taoline olukord korraldajatele eelkõige rahalises plaanis, ei osanud ta veel üheselt vastata.

«Seda on keeruline öelda. Ja ega praegu tahagi sellele mõelda, vaid keskenduda võistluste läbiviimisele. Eks esmaspäeval hakkame võimalikke kadusid kokku lugema,» sõnas ta ja täpsustas veidi: «Kõik see puudutab telepildi tootmisega seonduvat. Iseenesest pilti tootsime, aga võistlust ei toimunud.»

FISi kahevõistluse alajuht Lasse Ottesen tõdes, et Tehvandi hüppemägi vajaks tuulevõrku. Markvardt lausus seepeale, et ei saa kõnealust teemat kommenteerida. Ilmselt pidas ta silmas, et rajatiste eest vastutab eelkõige sihtasutus Tehvandi spordikeskus, kellega koostöös võistlust läbi viiakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles