Kahevõistluse valitseja avaldas põhjused, miks ta nii hea on (1)

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jarl Magnus Riiber
Jarl Magnus Riiber Foto: Tairo Lutter / Postimees

Tänavu juba viienda MK-etapi võitnud kahevõistluse noor valitseja Jarl Magnus Riiber (21) proovis pärast Otepää MK-etapi võitu põhjendada, miks ta tänavu nii hea on. 

Tema sõnul tegi ta tänavu kaks suurt muudatust. «Mul oli väga hea sügis, sest suutsin terveks jääda. Samuti olen leidnud väga hea varustuse, mis mulle sobib. Kindlasti olen teinud ka murdmaasuusatamises edasimineku, sest ma pole kohti suusarajal kaotanud. Tean, et olen hea suusahüppaja, aga suusarajal on vahel olnud ka raskeid hetki.»

Kuigi Riiber võistles 2012. aastal Otepääl Põhjamaade noorte karikavõistlustel ning püstitas siin 100,5 meetriga Tehvandi mäerekordi, ütles ta, et vaatas enne tänavust MK-etappi oma toonased hüppevideod üle ning leidis puudujääke. 

«Vaatasin, kuidas ma omal ajal hüppasin. Mägi pole palju muutunud, aga minu tehnika oli vigane. Suutsin sealt palju õppida,» lisas ta.

Otepääl võistles kaks aastat tagasi ka Austria kahevõistleja Martin Fritz, kes võitis toona kontinentaalkarikasarja etapi. Täna lõpetas ta MK-etapi Riiberi ja Akito Watabe järel kolmandana. Kaotust Riiberile kogunes 5 sekundit.

«Mulle meeldib Otepääl ikka veel. Mägi on minu jaoks perfektne, rada pole samuti liiga raske. Mul oli teiste ees väike eelis, sest tean siinseid tingimusi,» ütles ta.  

Austerlane, kes pagasi kadumise tõttu kasutas eile norralase Espen Björnstadi hüppevarustust, saab täna oma asjad kätte. Siiski suutsid austerlased ka laenatud varustust kasutades oma parimaid hüppeid näidata.

«Olukord oli väga keeruline,» tunnistas Fritz. «Võti on see, et tuleb hüpata nagu oma suuskadega. Midagi ei tohi muuta, tuleb teha kõike samamoodi. Kui toimib, siis toimib, kui ei toimi, siis seda ei juhtu.» 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles