NBA korvpallur jätab surmahirmu pärast Londonis mängimata

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enes Kanter.
Enes Kanter. Foto: Tannen Maury / EPA

New York Knicksi korvpallur Enes Kanter jätab Londonis peetava mängu Washington Wizardsiga vahele, sest kardab oma elu pärast.

Türklane Kanter on kritiseerinud Türgi valitsust ja president Recep Tayyip Erdogani ning kardab seetõttu oma elu pärast. «Kahjuks ei lenda ma Londonisse selle kuradima lunaatiku, Türgi presidendi pärast,» ütles Kanter pärast Knicksi 119:112 võitu Los Angeles Lakersi üle.

«On võimalus, et mind tahetakse seal tappa. Seetõttu rääkisin Knicksi juhtkonnaga ning otsustasin mitte minna. Kahju, et sellised asjad mõjutavad minu karjääri, sest tahan oma tiimi jaoks olemas olla. Aga ühe lunaatiku, maniaki ja diktaatori pärast ei saa ma oma tööd teha. See on kurb,» jätkas Kanter.

Küsimusele, kas ta tõesti usub, et võib Londonis surma saada, vastas Kanter: «Muidugi, see võib vabalt juhtuda. Neil on seal palju spioone. See oleks üsna kole situatsioon.»

Kanter on veendunud, et Türgi valitsus on jahtinud ka tema isa kriitiliste väljaütlemiste tõttu. 2017. aastal muudeti Kanteri Türgi pass kehtetuks ning teda hoiti kinni Rumeenia lennujaamas. Aasta varem kritiseeris Kanter Erdogani pärast Ankara pommitamist.

Hirm Türgi valitsuse ees mõjutab Kanteri elu sedavõrd palju, et mees väldib rahvusvahelisi lende. Erandiks on Kanada, sest seal mängib Toronto Raptors.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles