Video: Kontaveidi alistanud Tsurenko hoog katkes finaalis

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karolina Pliškova teenis oma karjääri teise meistritiitli Brisbane'i tenniseturniiril.
Karolina Pliškova teenis oma karjääri teise meistritiitli Brisbane'i tenniseturniiril. Foto: DARREN ENGLAND / EPA

Austraalias peetud hooaja avavõistlusel Brisbane’i tenniseturniiri finaalis pidi kaheksa parema seas Eesti esireketi Anett Kontaveidi (WTA 20.) alistanud ukrainlanna Lesia Tsurenko (WTA 27.) tunnistama skooriga 6:4, 5:7, 2:6 tšehhitari Karolina Pliškova (WTA 8.) paremust.

29-aastane Tsurenko tegi ilusa turniiri, kui võitis viimati poolfinaalis valitsevat USA lahtiste meistrit Naomi Osakat (WTA 5.) ning oli teel oma karjääri viienda WTA-turniirivõidu poole, kuni vastu astus 26-aastane Pliškova.

Sellest hoolimata näitas esimeses setis paremat mängu Tsurenko, kes suutis kohe kirja saada servimurde, kuid Pliškova vastas samaga ning tablool särasid taas viiginumbrid 3:3. Ukrainlanna sai aga kirja veel ühe servimurde ning võitis ühtlasi avaseti numbritega 6:4.

Teine sett oli sarnane ehk Tsurenko tegi alguses taas servimurde ning kõik näis minevat ukrainlannale sobilikult, kuid Tsurenko eduseisul 5:3 alustas Pliškova imelist tagasitulekut. Ta võitis neli geimi järjest, mistõttu selgus turniiri võitja otsustavas kolmandas setis.

Viimane sett kuulus täielikult ka Brisbane’is 2017. aastal triumfeerinud endisele maailma esireketile. Pliškova võitis veel kolm geimi järjest ning sai viimaks skooriga 4:6, 7:5, 6:2 võidu. Tegu oli tšehhitari senise karjääri 12. WTA-turniirivõiduga.

Kaks tundi ja 13 minutit kestnud matši jooksul lõi Tsurenko kuus ässa Pliškova ühe vastu. Topeltviga tehti vastavalt kaks ja viis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles