Venelasi lolliks nimetanud Norra suusataja muutis meelt

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hans Christer Holund tänavusel Tour de Skil.
Hans Christer Holund tänavusel Tour de Skil. Foto: JON OLAV NESVOLD / imago/Bildbyran

Norra suusataja Hans Christer Holund nimetas Venemaa suusatajaid eilse Tour de Ski 15 km ühisstardiga sõidu taktikavaliku tõttu rumalaks, kuid muutis hiljem meelt.

Enne eilset etappi oli norralase Johannes Høsflot Klæbo suurim ohustaja Tour de Ski üldvõidule venelane Sergei Ustjugov. Viimane kustus eile aga juba kümnendaks kilomeetriks. Sellest hoolimata jätkas neli Ustjugovi kaasmaalast grupi eesotsas tempo hoidmist, kuigi oleks võinud oluliselt rahulikumalt tegutseda.

«Lollid kui lauajalad,» kommenteeris Holund venelaste taktikat. «Kuulsime võistluste alguses, et Ustjugov on maha jäämas ning ühtäkki oli grupi ees otsas rodu venelasi.»

Hiljem teatas Holund sotsiaalmeedias, et reageeris üle. «Palun vabandust Venemaa suusakoondise liikmete ees pärast tänast (eilset – toim) võistlust meediale antud sobimatu kommentaari tõttu. Väljusin veidi kontrolli alt. Tegelikult olete head ning aitate meie, norralaste, jaoks muuta murdmaasuusatamist huvitavamaks,» kirjutas Holund Instagramis.

Tour de Ski kokkuvõttes juhib enne viimast etappi norralane Johannes Høsflot Klæbo, teine on Ustjugov (+1.20,4), kolmas Aleksandr Bolšunov (+1.43,8). Täna algusega kell 15.45 stardivad mehed ränkraske lõputõusuga finaaletapile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles