Østberg jätkas suusatuuril Norra ülemvõimu

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ingvild Flugstad Østberg teenis Tour de Skil võimsa võidu ning kinnistas Norra hegemoonia sellel alal.
Ingvild Flugstad Østberg teenis Tour de Skil võimsa võidu ning kinnistas Norra hegemoonia sellel alal. Foto: FREDRIK VARFJELL / imago/Bildbyran

Itaalias Val di Fiemmes ränkraske lõputõusuga kulmineerunud murdmaasuusatamise Tour de Ski finaaletapil (9 km vabatehnikas jälitussõit) ja ka üldarvestuses võidutses karjääri jooksul esimest korda norralanna Ingvild Flugstad Østberg.

Tänane triumf on 28-aastase norralanna jaoks seda magusam, et varem on ta kahel korral lõpetanud kokkuvõttes teisel kohal, kuna 2016. aastal edestas teda kaasmaalanna Therese Johaug ning mullu samuti Norra suusataja Heidi Weng.

Finaaletappi alustas Østberg 53,4-sekundilises eduseisus venelanna Natalja Neprjajeva ees ning 9 km pikkuse sõidu jooksul ei suutnud keegi teda ohustada. Lõpuks kaotas tänase etapi alles kümnendana lõpetanud Neprjajeva talle 2.42,0. Kolmanda koha teenis täna teisena finišijoone ületanud soomlanna Krista Pärmäkoski (+2.55,9). Esikuuikusse mahtusid veel Anastassija Sedova (+3.53,2), Julia Belorukova (+4.47,7) ningameeriklanna Jessica Diggins (+5.13,5). Mullune suusatuuri võitja Weng oli seitsmes (+6.49,3).

«Ma ei tahaks kasutada seda sõna, et ma «lõpuks» suutsin seda. Kui ma olen varem poodiumile tulnud, siis olen samuti väga rahul olnud. Aga samas olen ma öelnud, et võitlen iga hinna eest võidu nimel ning olen väga tänulik endale, et seda suutsin,» ütles Østberg.

Naiste arvestuses oli Østbergi võit suusatuuril koguni kuues järjestikune, mis kirjutati Norra suusataja nimele.

MK-sarja juhib 1152 punktiga Østberg, kellele järgnevad 883 punktiga Pärmäkoski ja 881 silmaga Neprjajeva. Suusatuuril 2014. ja 2016. aastal triumfeerinud, kuid tänavu sarnaselt mitmetele tippsõitjatele Seefeldi MMiks valmistuda otsustanud Therese Johaug on 600 punktiga kuuendal kohal.

Tour de Ski lõplikud tulemused naiste arvestuses on leitavad SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles