Klaebo võttis karjääri esimese Tour de Ski üldvõidu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johannes Hösflot Klaebo
Johannes Hösflot Klaebo Foto: SIMON HASTEGÅRD / imago/Bildbyran / Scanpix

Itaalias Val di Femmes lõppenud Tour de Ski finaaletapi ning kogu suusatuuri võitis norralane Johannes Hosflot Klaebo.

Viimasele 9 km pikkusele jälitussõidule startis tuur liidrina Klaebo, kelle edu teisena startinud venelase Sergei Ustjugovi ees oli 1.20,4. Kolmandana startis etapile teinegi venelane, Aleksanr Bolšunov.

Klaebo võttis kogu sõitu küllaltki rahulikult, samas ei olnud tal ka suurt värskust, et ise midagi imelist korda saata. Ustjugov seevastu hakkas etapi lõpupoole sekundeid võrreldes Klaeboga kõvasti tagasi võtma ning viimase ränkraske lõputõusu peal oli vahe sulanud juba vägagi väikseks, aga siiski tuli Klaebo üle finišijoone võitjana.

Võimsa sõidu teinud Ustjugov kaotas finišis Klaebole 16,7 sekundit, Kolmandana jõudis finišisse väga tugeva lõpu teinud norralane Simen Hegstad Krüger, kes startis etapile viiendalt kohalt. Kõvasti kaotust tagasi sõitnud Krüger kaotas lõpuks Klaebole 58,8 sekundit.

Neljanda koha sai suusatuuril kolmaski norralane Sjur Röthe (+1.05,3), viienda koha sai etappi veel kolmandalt kohalt alustanud Aleksandr Bolšunov (+1.26,6) ning kuuenda koha sai Andrei Melnitšenko (+1.37,1)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles