Muutus tabelis: Kontaveit alustab Sydney turniiri olümpiavõitja ja hea sõbranna vastu

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Maddie Meyer / AFP / Scanpix

Sydney tenniseturniiri naiste üksikmängu tabelis on loobujate tõttu tehtud muudatusi, mis puudutavad ka Anett Kontaveiti. Eestlanna avaringi vastane pole enam belglanna Elise Mertens, kes asub maailma edetabelis 12. kohal, vaid Puerto Rico tennisist Monica Puig.

Puig pääses põhitabelisse «õnneliku kaotajana», sest jäi kvalifikatsiooni otsustavas ringis 1:6, 0:6 alla Aliaksandra Sasnovitšile. Maailma edetabelis on Rio olümpiavõitja Puig 53. kohal.

Head sõbrannad Kontaveit ja Puig, kes mängisid näiteks suvisel Wimbledoni turniiril koos paarismängu, on varem kohtunud korra. Mullu augustis jäi New Haveni turniiri teises ringis Puig peale 6:4, 6:3. Esmaspäevases ajakavas Puigi ja Kontaveidi mängu pole, seega kohtutakse tõenäoliselt Eesti aja järgi ööl vastu teisipäeva või teisipäeva varahommikul.

Kontaveidi vastane muutus seetõttu, et ukrainlanna Lesia Tsurenko, kes alistas eestlanna äsja Brisbane'i turniiri veerandfinaalis ja jõudis välja finaali, loobus hüppeliigese vigastusele viidates viimasel hetkel osalemast. Finaalis Karolina Pliškovale kaotanud Tsurenko väänas seal päris valusalt jalga. Et tabel oleks õiglasem ja kaks kvalifikatsiooniturniirilt tulnud mängijat omavahel vastamisi ei läheks, nihutatigi asetatud mängija Mertens ja Kontaveit teineteisest lahku. Mertens kohtub nüüd avaringis kvalifikatsiooni kaudu põhitabelisse pääsenud Katerina Siniakovaga ja võib Kontaveidiga vastamisi minna teises ringis.

Lisaks Tsurenkole loobusid viimasel hetkel Sydney turniirist ka US Openi võitja ja maailma viies reket Naomi Osaka ning tabelis kaheksandal kohal olev Pliškova. Seega jääb eri põhjustel maailma esikümnemängijatest eemale koguni neli naist, kes kõik valmistuvad ühel või teisel moel nädala pärast algavateks Austraalia lahtisteks.

Väikese skandaali on Sydneys aga tekitanud asjaolu, et ühe «õnneliku kaotajana» pääses põhitabelisse britt Johanna Konta, kes loositi avaringis vastamisi Kiki Bertensiga. Kurioosum seisneb selles, et Konta andis kvalifikatsioonis vaid 18-minutilise mängu järel 1:4 seisult loobumisvõidu venelannale Jekaterina Aleksandrovale. Konta vigastas soojendusel kaela, nii et pärast mängu räägiti koguni, et tema kaasalöömine Austraalia lahtistel on ohus. Nüüd on britt aga põhitabelis siiski kirjas, mis tundub ebaõiglase käiguna teiste kvalifikatsiooniturniiril osalenute suhtes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles