Nelja hüppemäe turnee võitis ülivõimsalt 22-aastane Kobayashi

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ryoyu Kobayashi
Ryoyu Kobayashi Foto: Sammy Minkoff / imago/Sammy Minkoff

Suusahüppe nelja hüppemäe turnee sai täna Boschofshofenis lõpu. Üldvõidu teenis kõigil neljal osavõistlusel võidutsenud Ryoyu Kobayashi.

Kobayashi imeline seeria sai alguse Ogerstdorfis võidetud etapiga, seejärel oli ta võidukas ka Garmisch-Partenkirchenis ning Innsbrukis. Täna toimunud viimasel etapil saavutas ta samuti võidu, tõustes sellega kolmandaks meheks, kes on suutnud nelja hüppemäe turnee üldvõidu võtta nii, et võidetud on ka kõik etapid eraldi.

22-aastane Kobayashi oli tänase avavooru järel alles neljas, kuid teise vooru hea tulemus tõi etapivõidu poolaka Dawid Kubacki ning austerlase Stefan Krafti ees. Kobayashi kogus 282,1 punkti, Kubacki 268,3 ning Kraft 267,5 punkti. Martti Nõmme täna võistlema ei tulnud.

Kokkuvõttes võitis Kobayashi turnee 1098,0 punktiga. Teisele kohale tulis sakslane Markus Eisnbichler, kes kogus 1035,9 punkti ning kolmandaks tuli teinegi sakslane Stephan Leyhe, kes teenis kokku 1014,1 punkti.

67. korda peetud nelja hüppemäe turneel on Kobayashiga sarnase saavutusega hakkama saanud veel Sven Hannawald (2002) ning Kamil Stoch (2018).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles