Otepää pani ilmaviperuste kiuste uhke märgi maha, õppetund samuti saadud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää kirjutas läinud nädalavahetusel end ka kahevõistluse MK-sarja kaardile. Sel pildil kodumäe kohal hõljuv Kristjan Ilves tunnistas, et oma publiku ees võistlemine tõi kerge ärevuse sisse.
Otepää kirjutas läinud nädalavahetusel end ka kahevõistluse MK-sarja kaardile. Sel pildil kodumäe kohal hõljuv Kristjan Ilves tunnistas, et oma publiku ees võistlemine tõi kerge ärevuse sisse. Foto: Tairo Lutter

Vanajumal ei näi Otepääd viimasel ajal kuidagi armastavat. Varasematel kümnenditel on ka murdmaasuusatamise MK-etappe ära jäänud, kuid enamasti siiski suurte rahvapidudena toimuda saanud. Kui aga kahevõistlejad asusid tarmukalt ala tippe Nuustakule meelitama ja selleks rahvusvaheliselt suusaliidult (FIS) ka rohelise tule said, keeras kõigevägevam ühtäkki selja.

Eelmisel talvel näis olukord veel jõulupühade ajal lootusrikas, kuid järgnenud vihmasadu ja lume sulamine tingisid valusa otsuse: debüütetapp jääb ära. Endine suusaäss, nüüdne Tehvandi keskuse peremees Jaak Mae ütles toona: «Kui soovime suuri rahvusvahelisi võistlusi läbi viia, annab täieliku garantii vaid lumetootmissüsteem.» Küsimusele, kes peaks rahakotirauad avama, vastas ta: «Ei teagi täpselt. Selge, et ühelgi spordiorganisatsioonil säärast võimekust ei ole.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles