Kõva avaldus meistritiitlile: Liverpooli legend tõi inglasest väravamasina Šotimaale

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Steven Gerrard (punases) ja Jermain Defoe (valges) mängisid 2006. aastal teineteise vastu.
Steven Gerrard (punases) ja Jermain Defoe (valges) mängisid 2006. aastal teineteise vastu. Foto: ACTION IMAGES / Action Images

Glasgow Rangersi jalgpallimeeskond soetas jaanuarikuises üleminekuaknas Inglismaa ründaja Jermain Defoe.

36-aastane Defoe siirdus Rangersisse 18-kuulise laenulepingu alusel Inglismaa kõrgliigas pallivast Bournemouthist. Kokku on Defoe löönud Inglismaa Premier League’is ligi 500 mänguga 162 väravat. Selle näitajaga hoiab ta Alan Sheareri (260 väravat), Wayne Rooney (208), Andy Cole’i (187), Frank Lampardi (177), Thierry Henry (175) ja Robbie Fowleri (163) järel seitsmendat kohta. Lähim jälitaja Sergio Agüero (153) on üheksa tabamuse kaugusel.

Rangersit juhendav Liverpooli legend Steven Gerrard: «Jermain Defoe on erakordselt andekas ründaja ja väga kogenud jalgpallur, kes on löönud palju väravaid igas meeskonnas, kus ta on mänginud. Lisaks on ta suurepärane täiendus meie riietusruumi.»

Defoe on peale Bournemouthi mänginud karjääri jooksul veel West Ham Unitedis, Tottenham Hotspuris, Portsmouthis, Torontos ja Sunderlandis. Inglismaa koondises on tal kirjas 57 kohtumist ja 20 väravat.

Rangers hoiab Šotimaa kõrgliigas 42 punktiga teist kohta, edestades kolmandal positsioonil olevat Kilmarnocki ühe silmaga. Liider ja Rangersi linnarivaal Celtic asub 42 silmaga esikohal, kuid lähikonkurentidega võrreldes pidanud ühe kohtumise vähem. Viimased seitse Šotimaa meistritiitlit on võitnud just Celtic.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles