Endine Barcelona staar Iniesta sattus kriitika alla seoses rassistliku pildiga (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Iniesta.
Andres Iniesta. Foto: MIGUEL MEDINA / AFP

Endine Hispaania koondislane ning Barcelona jalgpalliklubi staar Andres Iniesta sattus kriitika alla seoses rassismiga.

Nimelt postitas 34-aastane Iniesta sotsiaalmeediasse pildi, kus ta koos oma naise ja lastega poseerib koos seltskonnaga, kes on riietanud end traditsiooniliselt kostüümidesse kolme kuninga päevaks. Seltskonnas on ka kaks meest, kes on end mustanahalisteks värvinud.

Kuigi Hispaanias ei ole selles midagi erilist, et Balthazari rolli täitvad isikud on tihti valgenahalised ning värvivad end tumedanahalisteks. Maailmselt ei peeta seda aga heaks tavaks ning nii hakkas jalgpallur saama kõvasti kriitikat.

«Mulle meeldib Iniesta inimesena, ta tundub väga sõbralik meeskonnakaaslane. Ma lihtsalt ei mõista, kuidas Iniesta aru ei saa, et selline tegevus pole lahe? Ta on ju nii palju tiitleid võitnud koos Eric Abidali ja Dani Alvesiga,» kirjutas ajakirjanik Musa Okwonga.

Hetkel Jaapanis Vissel Kobe'i meeskonnas mängiv Iniesta ei ole ise ametlikult ühelegi kritiseerijale mingit vastust andnud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles