Järelvaadatav: imeline! Eesti vollenaised tegid ajalugu ja jõudsid esmakordselt EM-finaalturniirile! (6)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

Eesti naiste võrkpallikoondis alistas 2019. aasta EM-valiksarja viimases kohtumises Soome naiskonna 3:1 (25:20, 15:25, 25:14, 25:17) ja jõudis esmakordselt finaalturniirile. Kunagi varem pole ükski olümpiaalade hulka kuuluv Eesti pallimängunaiskond sellise saavutuseni küündinud.

ENNE MÄNGU:

Pühapäeval alistas naiskond Rootsi 3:1 (19:25, 25:23, 25:17, 25:23) ja on enne viimast mänguvooru E-alagrupis 9 punktiga teisel kohal. Soome on 11 punktiga liider, Tšehhi 8 punktiga kolmas ja Rootsi 2 punktiga neljas. Kokku on kuus alagruppi, finaalturniirile pääseb iga alagrupi võitja ja teise koha saanud naiskond, kirjutab Volley.ee.

Peatreener Andrei Ojamets teab, et kuigi Soome on juba edasipääsu kindlustanud, ei oota naiskonda ees lihtne ülesanne. «Nii mina ise kui naiskond teeme justkui ülikooli eksamit, sest ka mina pole vaatamata 35-aastasele treenerikogemusele peatreenerina ühelegi tiitlivõistlusele kvalifitseerunud, kaks korda olen seda abitreenerina kogenud,» ütles juhendaja.

«Me teame selle mängu tähtsust ja oleme valmis suureks võitluseks. Kuigi Soomel on üsna lühike võistkond ja õiget diagonaali polegi, siis see, mismoodi nad viimases kohtumises Tšehhiga võitlesid, oli muljetavaldav.»

Meie naiskonna diagonaalründaja, klubivõrkpalli Soomes Salo LP Viesti ridades mängiv Kertu Laak on peatreeneriga samal arvamusel. «Kindlasti tahavad soomlannad alagrupivõitu kindlustada ja lihtne see mäng olema ei saa. Ent kuna meil on nii ajalooline võimalus kaalul, siis ma loodan väga, et suudame end kokku võtta ja teha midagi ilusat. Õnneks on kõik meie endi kätes,» rääkis Laak.

Rahvusnaiskonna koosseis mängus Soomega: Nette Peit, Kristiine Miilen, Polina Bratuhhina-Pitou, Hanna Pajula, Ingrid Kiisk, Julija Mõnnakmäe, Kaisa Bahmatsev, Liis Kullerkann, Eliisa Peit, Kertu Laak, Kristi Nõlvak, Liisel Nelis, Kristel Moor, Kadi Kullerkann.

Tabeliseis enne viimast vooru (võite, kaotusi):

1. Soome 4-1 (11 p)
2. Eesti 3-2 (9 p)
3. Tšehhi 2-3 (8 p)
4. Rootsi 1-4 (2 p)

* Esmalt loetakse võite, seejärel punkte.

Kohtumise tipphetked:

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles