Dakari ralli avakatse võitis multitalendist olümpiahõbe

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nasser Al-Attiyah.
Nasser Al-Attiyah. Foto: Sebastian Castaneda / EPA

Ööl vastu tänast sai Peruus alguse Dakari ralli, mille esimese kiiruskatse võitis Toyota sõitja Nasser Al-Attiyah.

Katarist pärit rallimees läbis ligi 84 km pikkuse avakatse Limast Piscosse 1:01.41-ga. Teise koha teenis avakatsel X-Raid Mini värve esindav valitsev tšempion Carlos Sainz (+1.59), kolmas oli Orlen X-Raidi eest sõitev poolakas Jakub Przygonski (+2.52).

Peagi uut WRC hooaega esmakordselt Hyundai rallimeeskonnas alustav Sebastien Loeb lõpetas oma Peugeot’ga kiiruskatse alles 13. kohal (+6.07).

Avakatse võitja Al-Attiyah on kahekordne Dakari ralli võitja (2011 ja 2015). Mullu lõpetas ta Sainzi järel teisena. Autorallis on Katari rallimees tulnud kahel korral WRC2 sarja maailmameistriks (2014 ja 2015). Lisaks ehib Al-Attiyahi auhinnakapi ka Londoni olümpiamängude jahilaskmise kaarraja harjutuse hõbemedal.

Mootorratastel oli avakatse kiireim hispaanlane Joan Barreda Bort (Honda), teine Tšiili motomees Pablo Quintanilla (Husqvarna, +1.34) ning kolmas ameeriklane Ricky Brabec (Honda, +2.52).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles