Venelastel uus võimalus oma nahka päästa

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uriiniproovi analüüsimine antidopingulaboris. 
Uriiniproovi analüüsimine antidopingulaboris. Foto: CHRISTINNE MUSCHI/REUTERS

Venemaa antidopinguagentuuri (RUSADA) on ähvardanud tegevuse peatamine, sest maailma antidopinguagentuurile (WADA) ei ole antud Moskva antidopingulaboris täielikku ligipääsu. Nüüd üritavad venelased oma nahka päästa ning juba homme saavad kolm ametnikku Moskvas vabalt dopingulaboris proove inspekteerida.

WADA ennistas alles septembris RUSADA liikmesuse pärast kolme aasta pikkust tegutsemiskeeldu. Üks liikmesuse ennistamise tingimusi oli, et venelased tagavad WADA-le ligipääsu Moskva dopingulaboris tehtud testidele enne möödunud aasta lõppu.

WADA esindajad käisid detsembris Moskvas salapäraseid andmeid küsimas, kuid Venemaa ametnikud ei lasknud neid ruumidesse, öeldes hiljem põhjenduseks, et WADA rikkus kontrolli käigus seadusi. «Venelased nõudsid, et meie meeskonna varustus, mida kasutatakse andmete saamiseks, peab olema sertifitseeritud ka Venemaa seaduste järgi. Sellest polnud meie esialgsel kohtumisel 28. novembril sõnagi juttu,» ütlesid WADA esindajad ning lubasid RUSADA tegevuse lõpetada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles