Kauge reis annab lävepaku katsujatele võimaluse

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilmekas näide koondise koosseisust: kogenud Sander Puri (paremal) võib Dohas kirja saada karjääri 75. koondisemängu, nooruke Henrik Pürg (keskel) teha aga debüüdi. Madis Vihmann (vasakul) pole Pürgist palju vanem, ent on kollanoka staatusest juba välja murdnud.
Ilmekas näide koondise koosseisust: kogenud Sander Puri (paremal) võib Dohas kirja saada karjääri 75. koondisemängu, nooruke Henrik Pürg (keskel) teha aga debüüdi. Madis Vihmann (vasakul) pole Pürgist palju vanem, ent on kollanoka staatusest juba välja murdnud. Foto: Konstantin Sednev

Eesti jalgpallikoondis alustab uut aastat Dohas, pidades kaks maavõistlust Soome ja Islandiga. Peatreener Martin Reim kasutab tavapäraselt neid kohtumisi eeskätt selleks, et panna proovile mitmeid mängijaid, kes alles püüavad üle koondise lävepaku astuda.

«Otsime pigem nooremaid nägusid, kes suudaks koondise taset mingi hetke pärast ka kõrgemale viia,» sõnas Reim, kes ongi üritanud igale positsioonile panna vähemalt ühe noorema mängumehe, kes võiksid lähitulevikus hetke põhimängijatele juba kannale astuda. Nii võivad Dohas debüüdi teha koguni kuus eestlast: Markus Poom, Henrik Pürg, Märten Kuusk, Rasmus Peetson, Tristan Koskor ja Robert Kirss.

«Need mängud on kindlasti hea proovikivi noorematele ja vähem kogenud mängumeestele, kes on harjunud mängima noortekoondiste eest,» viitas Reim suuresti eelnimetatud kuuikule, aga ka näiteks Hindrek Ojamaale ja Mark Oliver Roosnupule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles