Venemaa jõudis WADA-ga dopinguandmete osas «üksteisemõistmiseni»

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dopinguproov
Dopinguproov Foto: SERGEI KARPUKHIN / REUTERS

Kreml teatas, et maailma dopinguvastase agentuuriga WADA on jõutud «üksteisemõistmiseni», kuidas jagada Vene sportlaste dopinguandmeid WADA-ga.

WADA inspektorid saabusid täna oma kolmandale visiidile Moskva dopingulaborisse ning asusid laborit inspekteerima.

WADA taastas Vene dopinguvastase agentuuri RUSADA volitused septembris pärast seda, kui Moskva oli lubanud tagada juurdepääsu labori andmeile. 

Detsembris teatas WADA, et selle delegatsioon ei saanud oma missiooni lõpule viia, sest Venemaa nõudis ootamatult nende seadmete «sertifitseerimist vastavalt Vene seadustele». WADA sõnul taolisest nõudest eelnevalt juttu polnud.

Septembris sõlmitud leppe kohaselt pidi Venemaa hiljemalt 31. detsembriks esitama 2015. aastal skandaalide ja pettuste tõttu suletud labori uurimistulemused. 

Samuti peab Venemaa andma juuliks WADA-le üle proovid, et neid uuesti analüüsida, kuigi väidetavalt hävitasid labori töötajad 2015. aastal WADA uurimise tõkestamiseks tuhandeid proove.

Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov kinnitas, et WADA on oma tööd juba tegema. «Nii palju kui oleme oma spordiametnikelt infot saanud, ollakse tihedas kontaktis ja on jõutud ühise arusaamiseni WADA esindajatega edasise töö osas».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles