Kilp sõidab Dresdeni sprinti üksi, haigused räsivad Team Haanjat (1)

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Kilp Pyeongchangi olümpia suusaradadel.
Marko Kilp Pyeongchangi olümpia suusaradadel. Foto: Sergei Bobylev/Sergei Bobylev/TASS/Scanpix

Team Haanja peatreener Anti Saarepuu on nädalajagu päevi enne kodust Otepää MK-etappi murelik, sest pea kõiki hoolealuseid vaevab üks või teine probleem. Dresdenis peetaval sprindi MK-etapil teeb sel nädalavahetusel kaasa vaid Marko Kilp.

Sprinter jättis Tour de Ski pooleli planeeritult, kuid ühtaegu lõi tal välja seljavalu. Õnneks on Kilp nüüd taas võistlusvõimeline, kinnitas juhendaja. «Nädala alguses oli tal nohu ja külmetus, aga eilsest sai ta juba korralikul treenida,» sõnas Saarepuu Postimehele.

Mis Kilbi seljavaevuse põhjustas, ei olegi täpselt teada. «101 protsenti terve selg pole, aga trenni lubab teha,» ütles Saarepuu. «Röntgen ja MRT näitasid alaseljas mingit pinget. Eks see võib olla suusatajate kutsehaigus – meie hooldemeestelgi on samad mured ja mul endalgi lööb aastas ikka korra-paar selja valusaks. Jaak Mae võistles viimased kümme aastat nii, et selga pidi hoidma,» arutles Saarepuu.

Kui Kilp liigub tõusujoones, siis algselt samuti Dresdeni sprindis osalema pidanud Raido Ränkel jääb haigestumise tõttu koju. Seetõttu sõidavadki Saksamaale vaid Kilp ja kaks hooldemeest, Saarepuu ise jääb koju. «Tegu on linnasprindiga ja kõik on seal käe-jala juures, leppisime hooldemeeste pealiku Raul Seemaga kokku, et ta saab ise asjadega hakkama,» sõnas Saarepuu.

Viimasel ajal palju võistelnud Karel Tammjärv tegi MK-etapi eel veel koolis eksameid, Saarepuu sõnul on Eesti suurimad lootused Otepääl seotud just temaga. «Ei tahaks Kareli õlule pingeid panna, aga eks ta isegi ootab kohta 30 parema seas. Loodetavasti läheb Marko ka veel paremaks ja Raido ei jää täitsa haigeks, reisimise pingutuse ärajätmine tuleb ehk abiks,» lootis Saarepuu.

Sandis olukorras on aga Algo Kärp, kes saab küll trenni teha, ent võistlema pole tal Saarepuu sõnul praeguses seisundis mõtet minna. «Oktoobris põdes ta viirushaigust ja oli kaks nädalat antibiootikumide peal, pärast seda pole aga verepilt korda läinud,» tõdes Saarepuu. Teised Team Haanja liikmed treenivad Otepääl ja Haanjas, nende seas ka nädalavahetusel Vuokattis Skandinaavia karikal kaasa teinud ning 15 km klassikarajal alles 70. ja 30 km vabatehnika ühisstardis 43. kohaga leppima pidanud Andreas Veerpalu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles