Video: Dakari mulluse kuninga Sainzi tänavune unistus purunes varakult

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carlos Sainzi lootused Dakari ralli võidu kordamiseks kadusid varakult.
Carlos Sainzi lootused Dakari ralli võidu kordamiseks kadusid varakult. Foto: Red Bull Content / ZUMAPRESS.com / Scanpix

Dakari ralli mulluse võitja Carlos Sainzi ja tema kaardilugeja Lucas Cruzi unistus tänavusest esikohast purunes juba kolmandal katsel, sest X-Raidi Minil sõitnud hispaanlane lõhkus vaid 39 kilomeetrit pärast katse algust oma auto esivedrustuse. Äärepealt esirattast ilma jäänud Sainz suutis küll lõpuks võistlust jätkata, ent kaotas kolm tundi ja 15 minutit.

Katse võitis 13-kordne Dakari valitseja Stephane Peterhansel, kes kihutab tänavu samuti Minil. Päev varem 20 minutit loovutanud Peterhansel kontrollis 331 km pikkust katset San Juan de Marconast Arequipasse peaaegu algusest peale. Teisena lõpetanud Nasser Al-Attiyah Toyotal jäi maha 3 minuti ja 26 sekundiga. Üldarvestuses tõusis Peterhansel 13. kohalt kolmandaks.

Veel üks Toyota sõitja Giniel de Villiers juhtis teise katse järel, kuid jäi kolmanda katse 127. kilomeetril seisma. Nii on Al-Attiyahi üldedu nüüd 6.48, teisel kohal on Mini sõitja Yazeed Al-Rajhi ja kolmandal Peterhansel.

Teise katse võitnud Sebastien Loeb koges samuti raskusi, kaotas Peterhanselile katsel 42 minutit ja langes kokkuvõttes kaheksandaks, kaotades liidrile juba 38 minutiga. Tema ette mahuvad Cyril Despres Minil ja Bernhard ten Brinke Toyotal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles