Eesti käsipallurid kaotasid Poola B-koondisele ka teise mängu

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristo Voika viskas Eesti parimana seitse väravat
Kristo Voika viskas Eesti parimana seitse väravat Foto: Kristjan Teedema

Eesti meeste käsipallikoondis lõpetas Poolas toimunud treeninglaagri sõprusmänguga Poola B-koondise vastu. Kui kaks päeva tagasi kaotati samale vastasele minimaalselt, siis kolmapäeva õhtul jäädi alla 27:32 (12:19). Eesti parimana viskas Kristo Voika seitse väravat.

Nagu esmaspäevalgi, alustas Eesti jälle hooga ning pääses 4:1 juhtima. Poolaja keskel anti edu käest ning lubati võõrustajad eest. Vaheajale mindi Poola eduseisul 19:12. «Kasutasime avapoolajal rohkem nooremaid mehi ja nad mängisid hästi, ent paljudel jääb hetkel kehamassist puudu,» kommenteeris koondise peatreener Thomas Sivertsson.

Teisel pooltunnil hakkas Eesti jõudsalt vahet vähendama – alustati 4:1 vahespurdiga, kuid Poola teine ešelon ei lubanud eestlasi liiga lähedale. 46. minutiks juhtis kodumeeskond 26:20, ent siis spurtis Eesti mängujuht Kristo Voika vedamisel ja vähendas vahe kahele väravale.

Treeningmängu lõpp kuulus kindlalt Poolale ja Eesti pidi vastu võtma 27:32 kaotuse. Voika viskas seitse, Martin Grištsuk neli, Henri Hiiend, Karl Roosna, Robin Oberg, Kaspar Lees ja Ott Varik kaks väravat, Markus Viitkar, Martin Johannson, Alfred Timmo, Mathias Rebane, Armi Pärt ja Hendrik Varul lisasid ühe tabamuse.

«Olgem ausad, tulemus polnud täna tähtis,» tunnistas Sivertsson. «Andsime mänguaega kõigile ja palju olulisem oli, mis me möödunud nädala jooksul tegime. Saime läbi viia üheksa käsipallitrenni, lisaks töötasime jõusaalis ja analüüsisime taktikat. Rääkimata meeskonnavaimu tugevdamisest, sest jõudsime ka ujulasse, mängisime jalgpalli ja korraldasime tiimisisese viktoriini.»

Sivertsson tõi välja peamised punktid, mille kallal nädala jooksul tööd tehti. «Rõhusime rünnakutegevusele, kombinatsioonidele, aga ka sellele, mis juhtub pärast. Usun, et pallurid on nüüd palju enesekindlamad ja mõistavad paremini, mida soovin neilt. Võime valikmängude suunas vaadata positiivselt, ehkki mitmed põhimehed jäid laagrist eemale,» sõnas Sivertsson.

«Eraldi tahaks peatuda noorte mängijate kaasamisel,» lisas 53-aastane rootslane. «Tänagi said Alfred Timmo, David Mamporia ja Vahur Oolup ohtralt mänguaega ning usun, et kõik noored õppisid nädalaga palju. Nüüd on tähtis iga nädal koduklubis sama tõsiselt tööd teha, eriti just füüsilist poolt järgi aidata.»

Meeste rahvusmeeskond koguneb uuesti aprillis. Siis seisab ees kaks 2020. aasta Euroopa meistrivõistluste valikmängu Lätiga. 11. aprillil mängitakse Tallinnas ning kolm päeva hiljem Valmieras. EM-valiksarja 4. alagrupis on Sloveenial kahe vooru järel täisedu, Hollandil ja Lätil kaks punkti ning Eesti alustas sügisel kahe kaotusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles