Tallinnasse saabusid iluuisutajad kogu maailmast

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerli Liinamäe.
Gerli Liinamäe. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Tallinnas Škoda jäähallis algas täna kuni pühapäevani kestev aasta esimene suurem iluuisutamise võistlus Gliss Open 2019. Võistluse eesmärk on elavdada võistluskalendrit ning anda iluuisutajatele võimalus oma uue hooaja kavad proovile panna tihedas konkurentsis.

Võistlused peetakse vastavalt Rahvusvahelise Uisuliidu (ISU) regulatsioonidele ja Eesti uisuliidu poolt hooajaks 2018/2019 kehtestatud klassifikatsioonile. Võistlusel osaleb üle 400 uisutaja kokku 7 riigist. Vanuse poolest on võistlustel esindatud ealine spekter alates 6. eluaastast kuni kuuekümnendateni.

«Olen väga rõõmus, et meie võistlustele saabub nii palju uisutajaid. Meie uisukoolile on saanud juba traditsiooniks kutsuda jaanuari alguses Tallinnasse uisutajaid kogu maailmast omavahel jõudu katsuma, tänavu on juba üheksas kord,» sõnas Tiiu Valgemäe. «Oluline on ka see, et meie võistlustel on esindatud väga erinevad tasemed alates äsja treenima asunutest kuni valitseva meistri Gerli Liinamäeni välja. See näitab, et uisutamine on kõigi jaoks ja mitte ainult nende jaoks, kes kolmekordseid hüppeid teevad.»

2010. aastal asutatud Tiiu Valgemäe Uisukool tegeleb nii laste kui täiskasvanute treenimisega. TVUK on võtnud endale missiooniks arendada iluuisutamine Eestis maailmatasemele ja samas pakkuda võimalusi ka harrastajatele. TVUK igapäevastes treeningutes Tallinnas osaleb rohkem kui 100 uisutajat, juba kümme aastat on Tiiu Valgemäe eestvedamisel korraldatud neljanädalane rahvusvaheline suvelaager, kus on osalenud nii tippsportlased kui harrastajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles