Tennisemaailma tabas ulatuslik kokkuleppemängude skandaal, seotud 28 mängijat (1)

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv
Pilt on illustreeriv Foto: Jon Buckle / EMPICS Sport

Hispaania politsei ja Europoli koostööoperatsiooni käigus vahistati 83 inimest, kes on seotud kokkuleppemängudega. Vahistatute seas on ka 28 professionaalset tennisisti, kellest üks mängis ka eelmisel aastal Ameerika lahtistel tennisemeistrivõistlustel, vahendab Europoli pressiteenistus.

Uurimine käivitati 2017. aastal, kui tennise puhtuse eest võitlev organisatsioon Tennis Integrity Unit (TIU) avastas erinevatel ITF Futuresi ja ATP Challengeri turniiridel ebaregulaarseid tegevusi. Kahtlusalused kasutasid professionaalseid mängijaid ettemääratud tulemuste tagamiseks ning kasutasid tuhandete võõraste inimeste identiteete, et nende peale panustada.

Armeenia maffia liige
Armeenia maffia liige Foto: MANUEL BRUQUE / EPA

Europoli raportis on kirjas, et kuritegelik rühmitus oli pärit Armeeniast ning vahistatud isikud andsid tennistidele soovitud tulemuste eest ka altkäemaksu. Kontrollimaks tennisistide käsutäitmist, käisid armeenlased ka paljudel mängudel kohal.

Europoli ja Hispaania politsei tehtud reidil kontrolliti 11 maja, mille käigus konfiskeeriti püsse, ligi 50 elektroonilist seadet, krediitkaardid, viis luksusautot ning sularaha 167 000 euro väärtuses. Lisaks on külmutatud 42 pangakontot ja nende saldod.

Europol pole avalikustanud, kes 28 tennisisti hulka kuuluvad. Küll aga on teada, et manipuleeriti 97 ITF Futuresi ja ATP Challengeri turniiride tulemustega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles