Kahekordse olümpiavõitja ülestunnistus: treener vägistas ja peksis mind enne Pyeongchangi (1)

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Shim Suk-hee
Shim Suk-hee Foto: ARIS MESSINIS / AFP

Kahekordne lühirajauisutamise olümpiavõitja Shim Suk-hee esitas oma endise treeneri vastu süüdistuse, sest too kasutas teda seksuaalselt ära.

Lõuna-Korea uudisteagentuuri Yonhap andmetel pöördus 22-aastane Shim politseisse, süüdistades oma endist treenerit Cho Jae-Beomi vägivallatsemise ja vägistamises 2014. aastal, kui Shim oli veel keskkooliõpilane. Õõvastaval moel jätkus seksuaalne vägivald aga kuni Pyeongchangi olümpiamängude alguseni, kus Shim võitis kuldmedali.

Seejuures on Shim varemgi treeneri varemgi treeneri vastu süüdistusi esitanud. Tõsi, vägistamist polnud eelnevalt mainitud.

«Cho peksis ja solvas mind pidevalt. Korra võttis ta peksmisel abiks isegi hokikepi ja murdis mu sõrmed,» rääkis Shim juba detsembris kohtus. Teisel korral olevat treener aga hoolealust metallkuulidega visanud. Kõigest mõni nädal enne Pyeongchangi olümpiat peksis Cho noort neiut eriti jõhkralt. «Sain pähe nii tugevaid lööke, et mõtlesin tõsimeeli: võin siinsamas surra,» nuuksus Shim kohtus.

Cho tunnistas politseile, et kasutas tõesti treeninglaagris Shimi ja veel kolme sportlase suhtes vägivalda. Treeneri põhjendus oli ehmatavalt lihtne: tema soov oli hoolealuste «sooritusi parandada». Kohus mõistis talle oktoobris kümnekuulise vangistuse, kuid Cho kaebas otsuse edasi. Nüüd tuli Shim lagedale aga uute detailidega.

Beomi advokaat Lim Sang-hyuk ütles SBS Newsile, et Shim on korduvalt erinevate rünnakute alla sattunud, kuid suutis alles nüüd tõega lagedale tulla. «Tema hingehaavad on üüratud,» ütles Lim.  

Vaid 22-aastane lühirajauisutaja Shim on võitnud kuldmedali nii 2014. aasta Sotši kui ka 2018. aasta Pyeongchangi olümpialt, olles koos naiskonnakaaslastega mõlemal puhul parim 3000 meetri teatesõidus. Individuaalselt läks kodune olümpia tal aga aia taha, sest 1000 meetris kukkus ta eelsõidus ja 1500 meetris läks koondisekaaslase Choi Min-jeongiga sõlme finaalis. Mõlemad jäid medalita, Shim sai tagantjärgi ka karistada.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles