Nooruke britt teenib võimaluse WRC sarjas

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gus Greensmith
Gus Greensmith Foto: Karli Saul/SCANPIX

M-Sport teatas, et suure tõenäosusega saab 22-aastane britt Gus Greensmith istuda tänavu WRC auto rooli ning osaleda sellega Portugali rallil. Muidu teeb Greensmith sel aastal kaasa täishooaja WRC2 sarjas.

Greensmith sai novembris võimaluse Fordi testida ning oli sellest vaimustuses. «Ma polnud kunagi WRC-autoga sõitnud. Sellesse istumine oli mulle tõeline äratuskell,» rääkis ta väljaandele Motosport.

M-Spordi plaanide kohaselt saab Greensmith testida Portugali ralliks ning selle õnnestumise korral saab ta startida nii maikuus Portugalis kui ka mõnel teisel rallil.

«See on fantastiline võimalus, aga kindlasti pean ära tegema ka oma töö WRC2 Pro sarjas. Pean juba hooaja alguses poodiumile rihtima ning hooaja lõpu poole võitma!»

Täishooaja ehk 14 MM-etappi keeravad tänavu WRC sarjas Fordi rooli britt Elfyn Evans ja soomlane Teemu Suninen. Lisaks on teada, et valitsev WRC2 sarja meister, rootslane Pontus Tidemand, on Monte Carlo ja Rootsi rallidel M-Spordi kolmanda sõitjana stardis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles