Karjääri parima MK-sõidu teinud Talihärm: läksin väga kindla peale laskma

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johanna Talihärm lõpetas jälitussõidu 26. kohaga
Johanna Talihärm lõpetas jälitussõidu 26. kohaga Foto: Tairo Lutter

Karjääri parima MK-sarja punktikoha teeninud Johanna Talihärm sõnas pärast Oberhofi 26. kohta ETV eetris, et on õnnelik, et suutis lõpuni pingutada. Talihärm kaotas võitnud Lisa Vitozzile +1.12,0.

«Täna olin palju rohkem valmis kui Nove Mestos. Sõidu osas oli palju suurem kangutamine viimasel ringil, aga suusk oli ülihea. Läksin väga kindla peale laskma – peaks natuke kiiremini laskma!» kommenteeris Talihärm ETV-le oma laskekiirust, mis oli 101 võistleja seas alles 95.

Ometi suutis Talihärm puhta laskmisega ja sõidukiirusega end punktidele võidelda.

«Viimaseks ringiks olin üsna tühi, võistlusvorm pole veel nii hea, et suudaks lõpus ka täiega võidelda... või noh, võitlesin küll, aga konkurentsivõimeliselt võidelda! Sõidukiirusest – öeldi küll et hästi, aga see on nii lai mõiste, ega ma täpselt ei teadnud. Viimasel ringil annad endast ikka kõik, olgu hea või halb päev,» rääkis Talihärm finišis.

Tobreluts: kõik tüdrukud üllatasid

Ka koondise peatreener Indrek Tobreluts kiitis Talihärma. «Selge, et ta on nüüd saanud rohkem aega ajavahega kohaneda ning tema võimeid lasketiirus me teame,» sõnas ta.

Tuuli Tomingas jäi napilt punktidelt välja, olles 42. Grete Gaimil jäi napilt puudu aga jälitussõitu pääsemisest, tema leppis 62. kohaga. 

«Uuel aastal mitte kõige kehvem algus, » lisas Indrek Tobreluts. «Oleks olnud ajalooline hetk, kui kõik kolm naist oleks tagaajamises olnud. Kõik tüdrukud natuke üllatasid. Johannal ja Tuulil siiski karjääri parim sõit MK-sarjas. Viriseda pole midagi, nõrgad siia sattunud pole, midagi sai tehtud! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles