Reim palliga mängust: koondiselaager pole koht, kus esimest puudet ja söödutäpsust õppida

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti jalgpallikoondise peatreener Martin Reim.
Eesti jalgpallikoondise peatreener Martin Reim. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti jalgpallikoondise peatreener Martin Reim lausus pärast Kataris saadud 2:1 võitu Soome üle, et tehnilisest praagist hoolimata jäi ta debütantide ja mängupildiga suures plaanis rahule.

«Oli palju positiivset nii mängupildi kui ka mängijate osas. Aga oli ka palju sellist, mida peaks lihvima. Samas on see väga loomulik just jaanuari alguse mängudes, kus on palju uusi mehi,» sõnas Reim.

Ta märkis, et Eesti koondisele omaselt võib tänasegi mängu järel enim nuriseda nende hetkede üle, kus olnuks vaja rohkem palli vallata. «Aga periooditi oli meil ka palliga mäng väga hea. Ei piisa siiski sellest, kui ütleme koosolekul, et mängime nüüd palliga, ja siis mehed mängivadki palliga,» arutles Reim. «Kõik algab individuaalsest võimekusest ja oskustest.»

Peatreeneri sõnul tuleb mängijatel tajuda, et koondisemängudes jagub surve all olles aega ja vabadust vähem kui koduliigas. Seekord kuulus algrivistusse koguni seitse Eesti meistriliiga pallurit, seejuures oli nende seas kolm debütanti – Henrik Pürg, Robert Kirss ja Rasmus Peetson. «Esimene puude, söödutäpsus ja -tugevus pole need asjad, mida koondiselaagris õppida. Küllap mõistavad nooredki, et tehniline kvaliteet peab olema väga hea, siis on eeldusi, et harjuda nende mängudega jõulisemalt, kiiremini ja otsustavamalt tegutsema,» sõnas Reim. «Tänagi oli palju pallikaotusi ja halbu puuteid. Eks muidugi mingid asjad on ka tingitud hooaja algusest.»

Füüsis vajab individuaalset parandamist

Üldiselt oli ta viie koondisedebütandiga – vahetusest sekkusid veel Markus Poom ja Tristan Koskor – siiski rahul. «Ka kogenud mehed nagu Klavan, Mets ja Kostja alustasid noorena vahetusmängijatena sellest, et neile anti võimalust. Siit võime leida järgmised uued huvitavad mehed ja täna oli esmamuljel mõnigi mees päris lootustandev, kellel on potentsiaali juba lähemas tulevikus jalg ukse vahele panna,» sõnas Reim.

Mängu lõpus Eesti väsis, mis oli Reimi sõnul samuti selge märk, et individuaalset vastupidavust on vaja tõsta. «Ehk ei peagi füüsis jaanuaris veel päris 90 minuti oma olema, aga vastastel käib ka ettevalmistusperiood. Peame suutma kõva kaitsetöö pealt ka mängu lõppudes rünnata. Täna oli tegelikult lisaks teisele väravale veel paar päris korralikku kiirrünnakut. Neid mänge on sel aastal tulemas veel kindlasti palju, kus peame kaitses lähtuvalt tegutsema,» vaatas Reim juba aastale ette.

Lepmets esiväravavahiks? «See on küsimus Poomile»

Mitut puhku päästis koondise taas Sergei Lepmets, kelle postide vahel oleku ajal pole Eesti veel kordagi pidanud kaotusekibedust tundma. On’s Lepmets nüüd Mihkel Aksalult esiväravavahi kindaid üle võtmas? «Vastu ei saa vaielda, et Sergei oli tubli. Aga see on küsimus Mardile (Poom – toim), tema on meil väravavahtide osakonna boss,» muigas Reim. «Sergei on tõesti hästi mänginud ja otsustavaid tõrjeid teinud. Tõsi, eks temalgi on hooaja algus, jalaga mängu avamise osas võib täna nuriseda. Aga juhendamisoskust ja kogemusi tal on, ta liitus meiega mullu hästi ja on olnud heaks toeks,» kiitis Reim.

Teisipäeval kohtub Eesti kell 18.45 taas Dohas Islandiga ning seal loodab Reim vähemalt 45 minutit mängitada ka Joonas Tamme. «Tal andis jalg veidi krambiga tunda, aga tema hooaeg lopes ka hiljem kui teistel ja ta puhkas kauem, nii et alustaski ettevalmistust sisuliselt meie laagriga. Võtame tremaga veidi rahulikumalt,» sõnas Reim.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles