Jälitussõitu pääsenud Ermits: jalad olid nagu 10-kilogrammised sangpommid

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Ermits
Kalev Ermits Foto: FRANCK FIFE/AFP

Saksamaal Oberhofis teenis karjääri esimese MK-etapi võidu venelane Aleksandr Loginov. Parim eestlane oli Kalev Ermits, kes tagas tänase sprindivõistluse 52. kohaga pääsme homsesse jälitussõitu.

2013. aastal dopinguga vahele jäänud ning kaheaastase võistluskeelu saanud Loginov läbis kõik lasketiirud puhtalt ning näitas head kiirust ka suusarajal. Oma karjääri esimese MK-etapi võidu võttis ta norralase Johannes Thingnes Bø ees, kes eksis lasketiirus korra ning kaotas venelasele 25,2 sekundiga. Kolmandana ületas finišijoone lasketiiru puhtalt läbinud rootslane Sebastian Samuelsson (+36,8).

Eestlastest oli parim lamadestiirus kaks eksimust teinud, ent püstitiiru puhtalt läbinud Ermits, kes kaotas võitjale lõpuks 2.48,1, teenides 53. koha. Rene Zahkna oli 64. (2; +3.16,1) ning Kauri Kõiv 82. Kauri Kõiv (3; +3.48,5).

«Pigem oli kehv sõit. Jalad oli nagu 10-kilogrammised sangpommid, üllatavalt raske oli neid liigutada. Avatiir võttis natukene motivatsiooni maha. Sain juba avaringil aru, et minult väga head sõitu ei tule,» ütles Ermits ETV otse-eetris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles