Eesti parim seliliujuja lõpetas karjääri

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ralf Tribuntsov.
Ralf Tribuntsov. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES /

Alates aastast 2014 USAs Lõuna-California ülikoolis õppinud ja treeninud Eesti parim seliliujuja Ralf Tribuntsov tõmbas karjäärile joone alla.

Nii lühikeses kui ka pikas basseinis 50 ja 100 meetri seliliujumise Eesti rekordi omanik võttis otsuse vastu umbes kuu aega tagasi, kui USAs tehtud uuringul selgus, et tal on vasakus õlas krooniline vigastus, mis vajab operatsiooni.

Tegelikult segas väike sisemine lihaserebend tema tipptasemel jätkamist juba varem, kuid sellest hoolimata nägi ta mullu augustis Glasgow’s toimunud pikaraja EMiks valmistudes vaeva ning ujus seal koguni katkise õlaga, kuid 50 meetris jäi tal poolfinaalist puudu kümme ja 100 meetris 17 sajandikku. Sportlaskarjääri lõpetamise peamise põhjusena nimetab ta aga vaimset poolt, kuna 2015. aastast pärit pikaraja Eesti rekord (55,03) on siiani kehtiv ning tal sai «kohapeal tatsamisest» lihtsalt kõrini.

«Väike vigastus andis vaimule hoogu veelgi juurde,» ütles 24-aastane Tribuntsov. Süda on tal aga rahul, et selline otsus sai vastu võetud, ning unetuid öid alates 2010. aastast Eesti ujumiskoondisesse kuulunud rakverelasel seetõttu pole.

Ujumisest Tribuntsov aga ära ei kao ning nii hakkab ta Rakveres Gunnar Tõnningu juures treeneritunde andma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles