Kahekordne olümpiahõbe: Eestisse võiks ju suisa elama tulla! (1)

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Akito Watabe tuhisemas Otepää MK-etapil. Otepää oli talle kui talve võlumaa.
Akito Watabe tuhisemas Otepää MK-etapil. Otepää oli talle kui talve võlumaa. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Esimest korda Otepääl toimunud MK-etapil täitus ka kahekordse olümpiahõbeda Akito Watabe unistus: pärast kesist hooaja algust jõudis ta lõpuks poodiumile. Jaapanlane, kes polnud kunagi Eestis käinudki, tänas MK-etapi korraldajaid taevani ning muljetas: siia võiks suisa elama tulla!

«Eestis on väga tore. Tundsin kohe, et oleksin nagu Soomes – toit, inimeste olek ja keel on mulle Soomes võistlemisest tuttav. Olen end seal kogu aeg koduselt tundnud, sest minu jaoks on soome ja jaapani keel sarnase kõlaga. Täpselt sama juhtus ka Eestis – ma küll ei tunne ennast nagu kodus, aga mind võeti siin väga soojalt vastu. Võiksin siin kogu aeg võistelda!» rõõmustas Watabe.

Eriti vaimustas jaapanlast Tehvandi suusarada. «Hüppemägi oli samuti väga hea, aga see rada! Profiililt tundus see väga kerge, aga sõita oli väga raske. Kuskil ei saanud puhata, vaid tööta ja tööta! Aga lõbus oli. Mõtlesin juba, et peaksin siin äkki isegi tihemini treenima, sest siin saab tugevaks.»

Kodumaale satub Watabe aga kõigest paar korda aastas. Oma abikaasat, Kelly Sildaruga rennisõidus konkureerivat Yurie Watabet näeb ta enda sõnutsi, kuidas jumal juhatab.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles