Ronnie O'Sullivan olümpiavõitjaks? Snuuker pääses esmakordselt tiitlivõistluste programmi

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Snuuker olümpiaalaks? Hetkel veel kauge tulevik, ütleb Ronnie O'Sullivani ilme. Aga mitte ilmvõimatu.
Snuuker olümpiaalaks? Hetkel veel kauge tulevik, ütleb Ronnie O'Sullivani ilme. Aga mitte ilmvõimatu. Foto: Richard Sellers / PA Wire/PA Images / Scanpix

Pealkirja esimeses pooles kirjeldatu on mõistagi veel väga kauge ja väga hüpoteetiline tulevik, kuid snuuker on tõepoolest arvatud Aafrika mängude ametlike spordialade sekka. Läbimurre tiitlivõistlustele on sellega tehtud ning arvestades nišialade tungimist olümpiaprogrammi pole võimatu, et kunagi näeme maailma parimaid kiitaltsutajaid ka olümpiamedalite nimel heitlemas.

Marokos peetavatel Aafrika mängudel on ühtekokku kavas 26 spordiala. Aafrika manner ei ole piljardis ja snuukris seejuures kaugeltki õpipoisi rollis. Lõuna-aafriklane Perrie Mans jõudis juba 1978. aastal Crucible'i teatris peetavasse MM-finaali, vandudes seal 18:25 alla waleslasele Ray Reardonile.

Silvino Francisco on kroonitud Suurbritannia lahtiste võitjaks, tema vend Peter aga olnud maailma edetabelis kõrgel 14. kohal. Valitsev Aafrika meister, egiptlane Basem Eltahhan oli 2017. aasta Suurbritannia lahtistel lähedal suurüllatusele, juhtides matši kolmekordse maailmameistri Mark Selby vastu, ent kaotades siiski napilt 4:6.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles