Kullamäe lahkumise põhjustas emotsionaalne tüli klubi omanikuga (3)

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Kalevi korvpallimeeskonna nüüdseks endine peatreener Gert Kullamäe.
Tallinna Kalevi korvpallimeeskonna nüüdseks endine peatreener Gert Kullamäe. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Tallinna Kalev/TLÜ teatas eile, et nende senine peatreener Gert Kullamäe ei jätka klubi eesotsas. Koostöö lõppes emotsionaalse tüliga Kullamäe ja klubi omaniku Sten-Erik Jantsoni vahel.

Kullamäe ja Jantsoni tüli algas sellest, et klubisse toodi Jantsoni eestvedamisel ameeriklane Ronald Eric McGhee jr. Mängija värbamist peatreeneriga ei kooskõlastatud ning asi läks emotsionaalseks. «Tüli sai sellest alguse, aga see mängija pole milleski süüdi. Meil olid erinevad arusaamad sellest hetkest,» ütles Kullamäe.

Täpselt aasta tagasi Tallinna Kalevi peatreeneriks asunud Kullamäe ei soovi meedias musta pesu pesta ning kasutas siinkohal hoopis võimalust klubi omanikku tänada. «Ma tahan teda tänada, et ta pakkus mulle võimalust peatreenerina töötada. Aitäh selle aasta eest,» sõnas Kullamäe.

Kuna uudis on värske ning Kullamäe lahkumisotsus sündis järsult, pole 47-aastane korvpallitreener veel jõudnud mõelda, mida ta edasi teeb. Samas oli ta ka täna hommikul veendunud, et lahkumine oli õige otsus. «Jah, hinges olen rahul,» kinnitas ta.

Kõige raskem oli tal lahkumisest teatada aga mängijatele. «Ülikeeruline ja ülikahju on. Palusin mängijate käest vabandust. See oli emotsionaalne hetk, sest korvpall tähendab mulle palju. Kokkuvõttes on see aga elu,» ütles Kullamäe.

Eest-Läti korvpalliliigas hoiab Tallinna Kalev üheksa võidu ja seitsme kaotusega kuuendat positsiooni. Eesti klubide seas ollakse kolmandad. «Peaasi, et meeskond ei laguneks ja hoiaks ühte joont. Tabeliseis on ju hea ning ees seisab palju häid kodumänge,» jätkas Kullamäe.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles