Video: olümpiavõitja tõukas MK-sarjas Sildaru troonilt (2)

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sarah Höfflin.
Sarah Höfflin. Foto: MARTIN BUREAU / AFP

Prantsusmaal peetud Font Romeu freestyle-suusatamise MK-etapil võitis pargisõidus esikoha Pyeongchangi olümpiavõitja Sarah Höfflin. Kelly Sildaru jättis pisivigastuse tõttu käesoleva MK-etapi vahele.

28-aastane Höfflin sai parimal katsel kirja 78,52 punkti. Teise koha teenis kõigest 15-aastane ameeriklanna Eileen Gu 78,03 punktiga ja poodiumi viimasele astmele kerkis sarnaselt Höfflinile Šveitsi sportlane Giulia Tanno 74,54 silmaga. Esikuuikusse mahtusid veel venelanna Anastassia Tatalina (65,07), ameeriklanna Caroline Claire (63,55) ja norralanna Johanne Killi (60,78).

Pargisõidu MK-sarja kokkuvõttes möödus tõusis seega senise liidri Sildaru asemel 180 punktiga liidripositsioonile Höfflin. Gu asub 104 punktiga teisel kohal ning Sildaru ja Tanno jagavad võrdselt 100 punktiga kolmandat kohta.

Viimati võistles Sildaru detsembri keskel Dew Touril, kus ta võitis kindlalt pargisõidu, kuid järgmisel päeval loobus rennisõidust. Põhjuseks oli enne pargisõitu saadud sinikas jalale, mis muutis jala valusaks ning kangeks. 

«Sel korral me ei stardi. Põhjuseks on see sama Dew Touril enne reilidele minekut saadud sinikas. Füsioterapeut arvas, et targem on üks MK-etapp vahele jätta, et olla täielikult valmis X-mängudeks ja MMiks,» lausus käimasoleva nädala alguses Sildaru treenerist isa Tõnis Sildaru Postimehele.

Sel aastal toimuvad nii talvised X-mängud kui ka MM USAs. X-mängud leiavad aset Aspenis 24.–27. jaanuarini ning pärast seda toimuvad 1.–10. veebruarini Utah's freestyle-suusatamise maailmameistrivõistlused.

Video Sarah Höfflini esitusest Font Romeu MK-etapil:

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles