Mis põhjusel diskvalifitseeriti Kristjan Ilves MK-etapilt? (8)

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Ilves.
Kristjan Ilves. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Itaalias Val di Fiemmes peetaval kahevõistluse MK-etapil sai Eesti parim kahevõistleja Kristjan Ilves küll hüppetornist alla tulla ning esialgu tulemuse kirja, kuid hiljem võeti ta kohtunike otsusel kombinesooni vea tõttu nimekirjast maha.

Mis põhjusel täpsemalt 22-aastane elvalane diskvalifitseeriti?

«All oli kombinesooni kontroll ja väidetavalt õhu läbilaskvus oli väiksem, kui normid ette näevad,» sõnas Kristjani treenerist isa Andrus Ilves Postimehele. Kristjan tegi hommikuses proovivoorus 116,5 meetri pikkuse õhulennu, mis oli paremuselt 23. tulemus. Võistlusvoorus hüppas ta kaks meetrit vähem, mida hindas Andrus Ilves üsna keskpäraseks soorituseks.

Seetõttu polnud eestlastele otsus diskvalifitseerimise kohta ka ülemäära suur löök, kui tuua kõrvale austerlane Franz-Josef Rehrl, kes oli üleeile enne diskvalifitseerimist koguni liidripositsioonil. «Ma kujutan ette, mida tundis Rehrl, kui ta liidrina maha võeti. Siis on löök kindlasti palju suurem. Aga noh, mis seal ikka, tuleb edasi minna. Selline on elu,» tõdes Andrus Ilves.

Tegelikult on kombinesooni ostes või tellides olukord selline, et ega täpsete näitute kohta aimu pole. «Väidetavalt peaks kõik olema mõõdus, et kui hüpata, siis on kõik korras, aga oleme selle kombinesooniga varem ka hüpanud. Ma ei teagi täpselt, kas Otepääl (eelmise nädala Otepää MK-etapil – toim) hüppas ta sama kombinesooniga või siis lihtsalt ei kontrollitud. Eks nüüd saime teada, et tuleb teda natuke venitada ja hüpata rohkem,» möönis ta.

Seega on Ilves tänavu teeninud MK-punkte vaid koduselt Otepäält, kus ta sai kirja 28. koha. Val di Fiemmes jäi kahevõistleja saagiks reedel teenitud 33. positsioon.

Edasi sõidavad Ilvesed homme Austriasse Seefeldi, kus toimuvad veebruari lõpus ja märtsi alguses talialade maailmameistrivõistlused, kus soovib Kristjan Ilves olla ühtlasi käimasoleva hooaja tippvormis. Kuna homme pidid seal suured lumesajud lõppema, siis soovitakse sealse hüppemäega kohaneda. Samuti on plaan osaleda 17.–20. jaanuaril Prantsusmaal Chaux-Neuve’is peetaval MK-etapil.

Kristjan Ilvese treenerist isa Andrus Ilves.
Kristjan Ilvese treenerist isa Andrus Ilves. Foto: TAIRO LUTTER / EESTI MEEDIA/SCANPIX
Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles