Venda teeselnud Eesti jalgpallur mõisteti juhiloata sõidu eest tingimisi vangi

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnameeskond vs Narva Trans. Svjatoslav Jakovlev (vasakul) ja Kristen Saarts.
Pärnu linnameeskond vs Narva Trans. Svjatoslav Jakovlev (vasakul) ja Kristen Saarts. Foto: Ardi Truija

Jalgpalli Eesti meistriliigas Narva Transi ja Tallinna Levadiat esindanud poolkaitsja Svjatoslav Jakovlev sai korduva lubadeta autojuhtimise eest tingimisi vanglakaristuse ja rahatrahvi. Lisaks üritas 22-aastane Jakovlev politseinikke vale dokumendi näitamisega petta.

Viru Maakohus määras eelnimetatud karistuse ehk kümme kuud tingimisi vangistust ja 1240 euro suuruse rahatrahvi Jakovlevile 11. jaanuaril, vahendab portaal Rus.err.ee. Süüdistuse kohaselt juhtis Jakovlev mullu 14. oktoobril BMWd, mille politseipatrull Narvas Hariduse tänaval kell 14.25 kinni pidas.

Jalgpalluril puudus juhtimisõigus, kuid ta üritas politseinikele esitada oma juhtimisõigusega venna ID-kaarti. Võimuesindajad nägid aga pettuse läbi. Kuna Jakovlev oli ka varem juhtimisõiguseta roolist tabatud, algatati tema suhtes kriminaalmenetlus ja määrati talle tingimisi vanglakaristus.

Narvas sündinud jalgpallur siirdus juba 12-aastaselt Peterburi Zeniti akadeemiasse, kus viibis viis aastat, ent naasis siis kodumaale. Eestis esindas ta Levadiat, Jõhvi Lokomotiivi ja Transi, jõudes 2017. aastaks tagasi Levadia ridadesse. Seal rikkus ta aga rängalt lepingut, käies klubi loata välismaal testimas, misjärel tema teenetest loobuti. 2018. aastal alustas Jakovlev hooaega Transi ridades, kuid lahkus sealt suvel, jõudes kaasa teha vaid kaheksas liigamängus ja lüüa ühe värava. Jakovlev on esindanud 30 korral eri vanuseklassides ka Eesti noortekoondist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles