Lõuna-aafriklased esmakordselt MM-finaalturniirile viinud ründaja suri 49-aastaselt

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Phil Masinga.
Phil Masinga. Foto: Paul Barker / PA Wire / PA Images / Scanpix

Lõuna-Aafrika jalgpalliliit teatas, et ründaja Phil Masinga, kes mängis muuhulgas Inglismaal Leeds Unitedi ridades ja viis oma kodumaa koondise 1998. aastal esmakordselt MM-finaalturniirile, suri kõigest 49-aastaselt vähki.

Lõuna-Aafrika koondise eest debüteeris Masinga 1992. aasta juulis, kui riigi jalgpalliliit viimaks apartheidi lõppedes FIFAsse tagasi võeti. Kokku esindas ta koondist 58 korral ja lõi 18 väravat. Neist tähtsaim sündis MM-valiksarjas Kongo vastu ja viis lõuna-aafriklased esmakordselt MMile. 1996. aastal kuulus ta Aafrika meistriks tulnud koondisesse.

Masinga mängis koos rahvuskoondise kapteni Lucas Radebega aastatel 1994-96 Leedsis ning esindas karjääri jooksul ka Šveitsis St. Gallenit ning Itaalias Salernitana ja Bari klubi. «Olime mõlemad natuke ilmaga hädas ja soojendasime aeg-ajalt teineteist. Phil sai kõigiga suurepäraselt läbi, vaatasin talle alt üles ja ta innustas mind kõvasti. Kogu klubi pidas temast väga lugu,» meenutas Radebe BBCga vesteldes lahkunud sõpra.

Lõuna-Aafrika kõrgliiga teatas, et Masinga mälestuseks algavad kõik nädalavahetuse liigamängud leinaseisakuga. Ka Bari meenutas ründajat pühapäeval Sancaltedese vastu peetud kohtumise eel vaikuseminutiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles