Ajaloolise saavutuse lävel olnud Kobayashi piirdus seitsmenda kohaga

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ryoyu Kobayashi.
Ryoyu Kobayashi. Foto: EIBNER/EXPA/Juergen_Feichter / imago/Eibner Europa

Itaalias Val di Fiemmes toimunud suusahüpete MK-etapil saavutas esikoha poolakas Dawid Kubacki.

Kubacki hüpped kandusid 129,5 ja 131,5 meetri kaugusele, mis andsid 271,1 punkti ja hooaja esimese etapivõidu. Teise koha saavutas 257,2 punktiga (124,5 ja 122,5 m) austerlane Stefan Kraft, kolmanda koha sai Kubacki kaasmaalane Kamil Stoch 256,9 punktiga (120 ja 128,5 m).

Dawid Kubacki.
Dawid Kubacki. Foto: ANDREA SOLERO / EPA

MK-sarja üldliider ja eelmisel kuuel etapil triumfeerinud jaapanlane Ryoyu Kobayashi piirdus 249,2 punkti (128 ja 122,5 m) ja seitsmenda kohaga. Tema ette mahtusid veel norralane Robert Johansson ning sakslased David Siegel ja Markus Eisenbichler.

Kobayashist oleks seitsme järjestikuse etapivõiduga saanud esimene suusahüppaja, kes MK-sarjas säärase saavutuseni küündinud. Peale tema on kuus järjestikust triumfi teeninud ka soomlased Janne Ahonen ja Matti Hautamäki ning austerlased Thomas Morgenstern ja Gregor Schlierenzauer.

MK-sarja üldarvestuses on 1092 punkti kogunud Kobayashi edu aga mäekõrgune. Ta edestab teisel kohal olevat Stochi 468 ja kolmandal real paiknevat poolakat Piotr Zylat 501 punktiga. Järgmine suusahüpete MK-etapp peetakse 20. jaanuaril Poolas Zakopanes, kus möödunud hooajal sai esikoha sloveen Anže Semenic.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles