Austraalia lahtiste šokk-tulemusega koos püstitati eriskummaline rekord

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John Isner, 208 sentimeetrit pikk, oli tänases matšis lühem mängija.
John Isner, 208 sentimeetrit pikk, oli tänases matšis lühem mängija. Foto: PAUL CROCK/AFP/Scanpix

Maailma edetabeli üheksanda meestennisisti John Isneri jaoks said Austraalia lahtised läbi juba avaringiga. Isner sai šokk-kaotuse teiselt ameeriklaselt, Reilly Opelkalt (ATP 97.).

Opelka võidunumbrid olid 7:6 (7:4), 7:6 (8:6), 6:7 (4:7), 7:6 (7:5) ja 2:58 kestnud matši peale lõid mehed kokku 87 serviässa. Isneri jaoks oli see üle viie aasta halvim kaotus suure slämmi turniiridel – viimati jäita ATP paremusjärjestuses nii taga olevale mängijale alla 2014 Austraalias, kui pidi vigastuse tõttu andma loobumiskaotuse toona 106. tabelireal olnud Martin Klizanile. Aga mitte sellest ei tahtnud me täna rääkida.

Millise rekordiga Isner ja Opelka siis hakkama said? Sellisega, milleks neil polnud vaja muud teha, kui väljakule ilmuda. Nimelt on Isneril pikkust 208 ja Opelkal 211 sentimeetrit. Nii pikkade mängijate omavahelist mõõduvõttu pole suurte slämmide ajaloos veel kunagi varem nähtud.

Opelka järgmine vastane paikneb temast maailma edetabelis tagapool. Teises ringis ootab teda ees matš itaallase Thomas Fabbianoga (ATP 102.).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles