Eesti tennisenaiskond kohtub Ukraina, Bulgaaria ja Rootsiga

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
3. jaanuaril kaotas Anett Kontaveit (paremal) Brisbane'i turniiri veerandfinaalis ukrainlanna Lesia Tsurenkole. Veebruari alguses minnakse taas vastamisi FedCup'il.
3. jaanuaril kaotas Anett Kontaveit (paremal) Brisbane'i turniiri veerandfinaalis ukrainlanna Lesia Tsurenkole. Veebruari alguses minnakse taas vastamisi FedCup'il. Foto: SAEED KHAN / AFP

Melbourne'is toimunud Federation Cupi loosimine paigutas Eesti tennisenaiskonna Euro-Aafrika tsooni esimeses grupis kokku Ukraina, Bulgaaria ja Rootsiga.

Kõnealune turniir toimub 6.-9. veebruarini Poolas Zielona Goras. Mängud peetakse sisehallis kõvakattega väljakul. Samas mängivad teises alagrupis Venemaa, Poola ja Taani naiskonnad.

Kummagi seltskonna võitjad kohtuvad omavahel ja selgitavad ühe, kes pääseb maailmaliiga teise tugevusgrupi play-off'i. Eesti alagruppi selge soosik on Ukraina, kelle ridades maailma edetabelis kuuendal kohal asuv Elina Svitolina ja 24. reket Lesia Tsurenko.

Viimase info kohaselt on Eesti teise numbri Kaia Kanepi kaasalöömine endiselt lahtine. «Oleme Kaiaga sel teemal rääkinud, kuid selget vastust pole saanud. Ka ei­­-vastust mitte. Seega võib öelda, et seis on positiivsem kui varem,» lausus tenniseliidu peasekretär Allar Hint Postimehele aasta lõpus, pidades silmas, et Kanepi pole alates 2015. aastast sel võistlusel Eestit esindanud.

Eriti inetuks läks lugu aasta eest, mil kauane esireket küsis tenniseliidu väitel FedCupil mängimise eest 100 000 eurot. Kanepit see väide aga vihastas.

Hetkeseisuga on Eesti üles andnud Anett Kontaveidi, Jelena Malõgina, Maileen Nuudi, Saara Orava ja Valeria Gorlatši.

Eesti vastaste koosseisud.

Ukraina: Elina Svitolina (WTA 6.), Lesia Tsurenko (24.), Dajana Jastremska (-), Marta Kostjuk (116.), Nadja Kitšenok (-).

Bulgaaria: Viktoria Tomova (151.), Isabella Šinikova (265.), Gergana Topalova (-), Petia Aršinkova (735.)

Rootsi: Rebecca Peterson (62.), Johanna Larsson (75.), Mirjam Björklund (472.), Cornelia Lister (497.), Caijsa Wilda Hennemann (-).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles