Otepää MK-etapp on norralastele määrava tähtsusega

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu võistles murdmaasuusatamise Otepää MK-etapil ka tänavune Tour de Ski võitja Johannes Høsflot Klæbo, kes võidutses eelmisel aastal Otepää MK-etapil toimunud vabatehnikasprindis.
Mullu võistles murdmaasuusatamise Otepää MK-etapil ka tänavune Tour de Ski võitja Johannes Høsflot Klæbo, kes võidutses eelmisel aastal Otepää MK-etapil toimunud vabatehnikasprindis. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Sel nädalavahetusel toimuv Otepää MK-etapp on Norra koondise jaoks katsevõistlus maailmameistrivõistluste kohtade peale.

NRK kirjutab, et Otepää meeste 15 km klassikasõit määrab suuresti ära selle, kes pääseb Seefeldi MMil sama distantsi starti.

Norra MM-koondises on distantsisõidule neli kohta, ent soovijaid koguni kuus – Johannes Høsflot Klæbo, Didrik Tønseth, Hans Christer Holund, Sjur Røthe, Martin Johnsrud Sundby ning Emil Iversen.

Ainsana ei tule Otepääl starti Iversen, kes jäi pärast Tour de Skid haigeks. Kusjuures, Tour de Ski jättis norralane pooleli just seetõttu, et valmistuda eraldi Otepää MK-etapiks.

Kuigi Otepää MK-etapp on Norra koondise seisukohast oluline, ei tähenda Iverseni puudumine seda, et tal nüüd mingisugust varianti MM-koondisesse pääseda pole. Tal on distantsisõidus sel hooajal ette näidata head tulemused ning kui ta suudab järgmistel etappidel end tõestada, peaks tema koht kindel olema.

Näiteks NRK ekspert Torgeir Bjørn on veendunud, et tegelikult on Iverseni koht koondises juba preagu kindel. Sama peaks olema ka Klæboga. Ülejäänud neli meest peavad end pühapäeval aga tõestama.

Maailmakarikaetapp murdmaasuusatamises toimub tänavu Otepääl juba 15. korda. Muuhulgas möödub sel korral ka 20 aastat esimesest Otepää MKst 1999 aastal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles