Eesti suusatajate eelmisest kodusest MK-punktist möödub 7 aastat

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Peeter Kümmel 2012. aastal Otepää MK-etapil.
Peeter Kümmel 2012. aastal Otepää MK-etapil. Foto: LIIS TREIMANN / PM/SCANPIX BALTICS

Eeloleval nädalavahetusel peetakse Otepääl murdmaasuusatamise MK-etapp, kus Eesti suusatajatel on üpris keeruline punktikohale jõuda. Eelmisest kodusest MK-punktist möödub aga juba seitse aastat.

2012. aastal jõudsid punktikohale koguni neli Eesti suusatajat. Naiste klassikasprindis sai Triin Ojaste 25. ja Piret Pormeister 27. koha. Meeste klassikasprindis saavutas Peeter Kümmel 13. ja Kein Einaste 20. koha. Punktikohast ei jäänud kaugele ka Raido Ränkel ja Timo Simonlatser, kes said vastavalt 36. ja 39. koha.

Järgneval neljal aastal Otepääl MK-etappi ei toimunud. 2015. aastal jäi Eesti suusatajate parimaks saavutuseks Kümmeli 33. koht meeste klassikasprindis. Vabatehnika sprinditeates sai meeskond 10. ja naiskond 17. koha.

2017. aastal sai Marko Kilp meeste klassikasprindis 43. koha, meeste 15 km eraldistardist klassikasõidu lõpetas samal positsioonil Aivar Rehemaa.

2019. aastal 19.-20. jaanuarini peetaval Otepää MK-etapil on laupäeval kavas klassikasprindid, pühapäeval aga 10 ja 15 km eraldistardist klassikasõidud. MK-etapp murdmaasuusatamises toimub tänavu Otepääl juba 15. korda. Muuhulgas möödub tänavu ka 20 aastat esimesest Otepää MK-etapist. 

Eestit esindavad tänavu naistest Mariel Merlii Pulles, Anette Kasemets ja Johanna Udras. Meestest on stardis aga Kilp, Karel Tammjärv, Ränkel, Henri Roos, Andreas Veerpalu, Algo Kärp, Kaarel Kasper Kõrge, Kristjan Koll, Mart Kevin Põlluste, Karl Sebastian Dremljuga, Albert Unn, Art Kristjan Olesk, Kaivo-Mart Kangro, Martin Nassar, Risto Vaher ja Karl Erik Rabakukk.

Tagasi üles