Traagiliselt õe kaotanud Norra tippsuusataja: arvasin, et ei astu enam iial stardijoonele

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mari ja Ida Eide.
Mari ja Ida Eide. Foto: Instagram / Mari Eide

Norra tippsuusataja Mari Eide, kelle õde Ida suri ootamatult septembris, rääkis NRK-le avameelselt järgnenud rusuvatest kuudest.

«Arvasin, et ma ei suuda enam iialgi stardijoonele minna. Uskusin, et suusatamisega on minu jaoks kõik,» sõnas 29-aastane Mari, kes sai sarnaselt kogu Norra suusaavalikkusega infarkti saanud 30-aastase Ida äkksurmast šoki.

Ent ajaga haavad paranesid ja sel nädalavahetusel lõpetas Eide koos Maiken Caspersen Fallaga Dresdenis peetud paarissprindi kolmanda kohaga. «See oli suur samm edasi,» tõdes Eide, kes tõusis pärast õe surma MK-sarjas esmakordselt poodiumile. Nüüd usub ta, et võib murda isegi veebruaris Seefeldis peetavale MMile sõitvasse koondisesse. «Elu läheb edasi. Mu seisund paraneb iga päevaga ja olen hakanud taas koguma enesekindlust, et suudan naasta ja võidelda,» sõnas Mari Eide.

 Ida Eide osales septembris peetud jooksuvõistlusel, kui teised jooksjad ta Ullensakeri lähedal raja äärest leidsid. Eide viidi Ullevåli haiglasse, kuid ta suri järgmisel päeval.  Paar nädalat hiljem postitas Mari Eide Instagrami õele järelehüüde.

«Ilma vanema õeta ei ole elu enam kunagi endine. Arvasime, et jääd igaveseks meiega. Keegi ei armastanud sind rohkem kui mina,» kirjutas Mari. Ida Eide oli ühtlasi Norra suusatähe Therese Johaugi üks paremaid sõbrannasid. Vaid paar nädalat enne Eide ootamatut surma tähistati koos ühist 30. sünnipäeva.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

To røde høner på dansegulvet i går, rødt lys og full stopp i dag???#dirty30club

A post shared by Ida Eide (@idaeide1) on

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles