Creţu EM-loosist: maailmameister Poola on suur väljakutse meeskonnale, ent suur maiuspala fännidele

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gheorghe Creţu.
Gheorghe Creţu. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti võrkpallikoondis loositi EM-finaalturniiri valiksarjas samasse alagruppi Hollandi, Poola, Tšehhi, Ukraina ja Montenegroga. Rahvusmeeskonna peatreener Gheorghe Creţu sõnul keskendub ta esmalt alagrupist edasi pääsemisele.

«Kahtlemata on see huvitav alagrupp, mis võib meile igasuguseid lõppseise pakkuda. Esimeseks eesmärgiks on alagrupist edasipääs, mitmendanda me seda suudame, pole esmatähtis. Vaadates vastaseid ja teades oma meeskonna tugevusi, on see igati reaalne eesmärk. Põnevust lisab seegi, et sellisel suurel turniiril on igal geimil, igal punktil ja võidul suur tähtsus,» rääkis juhendaja.

«Maailmameister Poola on suur väljakutse meeskonnale, ent suur maiuspala fännidele. Poola on selle grupi favoriit, see on selge, neil on nüüd lisaks veel maailma üheks paremaks mängijaks peetav Wilfredo Leon. Kõigi vastastega oleme me mänginud ja oleme üksteisele üsna hästi teada, see teeb valmistuse ühest küljest lihtsamaks, teisalt peame kõik leidma midagi uut, millega üllatada. Loodan, et suudame suvega saavutada vajaliku vormi ning saame EMil oma eesmärgid realiseeritud,» lisas juhendaja.

23. augustist kuni 8. septembrini toimuva naiste finaalturniiri alagruppide loosimine toimub 23. jaanuaril Istanbulis. Naiste finaalturniiri korraldavad Poola, Türgi, Ungari ja Slovakkia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles