Olümpiahõbedal ja X-mängude tähel diagnoositi kõigest 24-aastasena vähk

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ei ole halbu päevi, kuulutab tekst Max Parroti lumelaual. Sama optimistlikku hoiakut vajab kanadalane ka nüüd, pärast vähidiagnoosi saamist.
Ei ole halbu päevi, kuulutab tekst Max Parroti lumelaual. Sama optimistlikku hoiakut vajab kanadalane ka nüüd, pärast vähidiagnoosi saamist. Foto: JONATHAN HAYWARD / The Canadian Press/PA Images / Scanpix

Kanada lumelaudur Max Parrot, kes võitis Pyeongchangi olümpiamängudel pargisõidus hõbemedali, sai arstidelt halva uudise - tal diagnoositi vähkkasvaja.

24-aastane Parrot, kes on võitnud X-mängudelt viis kuldmedalit, käis detsembri alguses arstide juures ja sai kümme päeva hiljem ehk vahetult enne jõule teada, et tal on Hodkgkini lümfoom. Nüüd ootab kanadalast ees kuuekuuline kemoteraapia. Loomulikult on ühes sellega lõppenud ka tema hooaeg.

«Uudist oli ränk kuulda ja kergemaks ei ole läinud. Esimesed sümptomid ilmnesid siis, kui hakkasin end septembris alatasa igalt poolt kratsima. Novembris tundsin kaelal mingit muhku, üks lümfisõlm oli üles paistetanud,» rääkis Parrot. «21. detsembril sain lõpliku diagnoosi.»

Parrot avalikustas pressikonverentsile, et on juba käinud esimesel lõikusel ning alustab sel nädalal keemiaravi. «Minu ees on nüüd uus proovikivi. See on uutmoodi võistlus, aga kavatsen teha kõik endast oleneva, et võita,» märkis Parrot.

Hodgkini lümfoom on haruldane vähivorm, mis ründab lümfisõlmedes olevad valgeid vereliblesid ja selle kaudu inimese immunsüsteemi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles