Video: Šarapova saatis Austraalia lahtiste tiitlikaitsja reketeid pakkima

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Šarapova tähistamas Austraalia lahtistel tennisemeistrivõistlustel võitu valitseva meistri Caroline Wozniacki üle.
Maria Šarapova tähistamas Austraalia lahtistel tennisemeistrivõistlustel võitu valitseva meistri Caroline Wozniacki üle. Foto: Sydney Low / ZUMAPRESS.com

Austraalia lahtistel tennisemeistrivõistlustel lõppes valitseva meistri Caroline Wozniacki (WTA 3.) teekond tänavu juba kolmandas ringis, kui taanlanna jäi tulemusega 4:6, 6:4, 4:6 alla 2008. aastal Melbourne’is triumfeerinud 30. asetusega venelannale Maria Šarapovale (WTA 30.).

Endiste maailma esireketite haarav duell kestis ligi kaks ja pool tundi, misjuures avasetis juhtis Wozniacki koguni 4:1, kuid Šarapova võitis seejärel viis geimi järjest, tehes 16 äralööki vastase viie vastu. Teine sett kuulus aga valitsevale tšempionile, kes läks 3:0 juhtima. Šarapova patustas aga koguni 19 lihtveaga ning sestap ootas sees otsustav sett.

Kolmandas setis sujus kõik tasavägiselt kuni kuuenda geimi, mil seisul 3:3 sai Šarapova kätte servimurde ning lasi ühtlasi kuuldavale kõva röögatuse. Seisul 5:3 realiseeris venelanna teise matšpalli ning teenis omavaheliste kohtumiste arvestuses seitsmenda võidu. Kokku on nad nüüd omavahel vastamisi läinud 11 korral, millest viimane leidis aset 2015. aasta kevadel.

«Ma teadsin, et mind ootab ees keeruline kohtumine, kuna ta on valitsev meister ning pole saladus, et ta jumaldab siin mängimist. Ma ei mänginud eelmisele aastal väga palju matše, eriti veel tipptennisistide vastu, kuid viimase punkti võitmine pakkus mulle väga rahuldust,» sõnas Šarapova võiduintervjuus.

Kui heita pilk statistikasse, siis mõlemad kogusid viis ässa, Šarapova tegi seitse topeltviga Wozniacki kolme vastu, äralööke teeniti vastavalt 37 ja kümme ning Šarapoval kogunes kontole 46 lihtviga Wozniacki 21 vastu.

Kaheksandikfinaalis läheb Šarapova vastamisi 15. paigutusega austraallanna Ashleigh Bartyga (WTA 7.), kes alistas kodupubliku silme all kolmandas ringis tulemusega 7:5, 6:1 kreeklanna Maria Sakkari (WTA 43.).

Viienda asetusega ameeriklanna Sloane Stephens (WTA 5.) teenis tasavägises mängus skooriga 7:6 (6), 7:6 (5) võidu horvaatlanna Petra Martici (WTA 32.) üle. 16 parema hulgas läheb 2017. aasta US Openi võitja vastamisi venelanna Anastassia Paljutšenkovaga (WTA 44.), kes sai tulemusega 6:0, 6:3 jagu teises ringis Eesti esireketi Anett Kontaveidi (WTA 20.) konkurentsist lülitanud valgevenelanna Aliaksandra Sasnovitšist (WTA 31.).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles