Video: Williams unistuse täitnud 18-aastasele tennisepiigale: ära nuta, sa olid väga hea

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
18-aastane ukrainlanna Dajana Jastremska polnud veel sündinudki, kui Serena Williams võitis 1999. aastal oma esimese slämmiturniiri võidu. Täna oli aga see päev, mil täitus Jastremska lapsepõlveunistus – mängida ühel päeval oma iidoli Williamsi vastu –, ning olenemata tulemusest tõi see noorukile pisarad silma.
18-aastane ukrainlanna Dajana Jastremska polnud veel sündinudki, kui Serena Williams võitis 1999. aastal oma esimese slämmiturniiri võidu. Täna oli aga see päev, mil täitus Jastremska lapsepõlveunistus – mängida ühel päeval oma iidoli Williamsi vastu –, ning olenemata tulemusest tõi see noorukile pisarad silma. Foto: JULIAN SMITH / EPA

Austraalia lahtistel tennisemeistrivõistlustel jätkas naiste üksikmängus teekonda rekordilise 24. slämmiturniiri tiitli suunas endine maailma esireket Serena Williams (WTA 16.), kes alistas kolmandas ringis kindlalt 6:2, 6:1 kõigest 18-aastase ukrainlanna Dajana Jastremska (WTA 57.).

37-aastase Williamsi tööpäev kestis vaid 67 minutit lapsepõlves ameeriklanna tegemisi imetlenud Jastremska vastu. Seejuures unistas ukrainlanna juba 8-aastasena, et tal õnnestub kunagi Williamsiga omavahel vastamisi minna. Enne kõnealust kohtumist meenutas Jastremska, kuidas see alguse sai.

«8-aastasena nägin teda Austraalia lahtistel võistlemas ning tal ei läinud parasjagu hästi. Ma jooksin kiiresti enda tuppa ning võtsin oma tennisereketi ja hakkasin elutoas televiisori ees tema liigutusi jäljendama, kui ta palle lõi. Mulle tundus, nagu sellest oleks kasu olnud. Ta võitis punkti, seejärel geimi, seti ning lõpuks kogu matši. Ma karjusin temaga samaaegselt,» tunnistas nelja ja poole aastaselt tennisega tegelema hakanud Jastremska.

«Kui ta võitis kohtumise, siis mul mõlkus peas mõte, et me võitsime selle matši üheskoos. See on meie võit. Siis tabas mind järgmine mõte, et äkki ma saan kunagi tema vastu mõnel suurel tenniseareenil mängida. Nüüd see siis juhtus. Aeg möödub ikka väga kiiresti,» lisas ta.

Austraalia lahtistel karjääri jooksul alles teist korda mõnel slämmiturniiril põhitabelisse pääsenud Jastremskal polnud teekonnal kolmandasse ringi ees lihtsad vastased, kuid sellest hoolimata suutis ta avaringis lülitada tulemusega 7:5, 6:2 konkurentsist 34-aastase kodupubliku lemmiku Samantha Stosuri (WTA 69.) ning alistas teises ringis numbritega 6:3, 3:6, 6:1 samuti kogenud 30-aastase hispaanlanna Carla Suarez Navarro (WTA 23.).

Seega ootas teda kolmandas ringis ees kohtumine Williamsiga, kes võitis oma esimese slämmiturniiri US Openi 1999. aastal, mil Jastremska polnud veel sündinudki. Matšpalli järel ei suutnud nooruk aga unistuse täitudes pisaraid kinni hoida. «Sa said suurepäraselt hakkama. Sa olid niivõrd hea. Ära nuta. Sa tegid väga hea mängu,» lohutas Williams endast 19 aastat nooremat tennisisti.

Kaheksandikfinaalis läheb Williams vastamisi maailma esireketi Simona Halepi ja oma vanema õe Venus Williamsi (WTA 36.) vahelise kohtumise võitjaga.

16 parema hulka pääses ka neljanda asetusega valitsev US Openi võitja, jaapanlane Naomi Osaka (WTA 4.), kes alistas ligi kaks tundi kestnud kohtumises tulemusega 5:7, 6:4, 6:1 Taiwani tennisisti Su-Wei Hsiehi (WTA 27.). Neljandas ringis läheb Osaka vastamisi Läti esinumbri Anastassija Sevastovaga (WTA 12.), kes teenis 6:3, 6:3 võidu hiinlanna Wang Qiangi (WTA 21.) üle.

Pikk tööpäev oli aga kuuenda paigutusega ukrainlannal Elina Svitolinal (WTA 7.), kes vajas hiinlanna Zhang Shuai (WTA 42.) alistamiseks ligi kolme tundi. Svitolina võidunumbrid olid viimaks 4:6, 6:4, 7:5. Kaheksandikfinaalis kohtub ukrainlanna 17. asetusega ameeriklanna Madison Keysiga (WTA 17.), kes võitis tulemusega 6:3, 6:2 Belgia tennisisti Elise Mertensi (WTA 14.).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles