Saarepuu: Tammjärv valmistas suure üllatuse. Supertubli!

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anti Saarepuu tänases kvalifikatsioonis Karel Tammjärve ergutamas.
Anti Saarepuu tänases kvalifikatsioonis Karel Tammjärve ergutamas. Foto: Tairo Lutter

Otepää MK-etapil sprindis veerandfinaali pääsenud Karel Tammjärve ja Marko Kilbi treener Anti Saarepuu jäi koduvõistluse avapäevaga peaaegu täiel määral rahule. Eriti rõõmustas ja üllatas teda Tammjärv.

«Kaks meest edasi, üks 20 parema hulgas – igati kordaläinud esimene päev,» hindas Team Haanja juhendaja.

«Markolt eeldasin säärast tulemust. Aga Karel valmistas päris suure ja meeldiva üllatuse. Sprindis maailma karikal 20 parema hulgas. Au ja kiitus talle. Supertubli!» polnud Saarepuu kiitusega kitsi.

Eesti meeste veerandfinaalide kohta lausus Saarepuu: «Järsul tõusul tuli nii Karelil kui Markol tugevamatega väike vahe sisse. Sealt nad enam välja ei tulnud. Kareli puhul on põhjus selge: ta pole selliseid mees-mehe vastu sprinte lihtsalt sõitnud. Marko lõpp ei vedanud täna päris välja, aga võin ka tema kohta öelda, et mind ei jäänud küll miski vaevama. Ka viimane treening näitas, et temas on õige sära tagasi.»

Saarepuu tõi välja, et kaotus sprindikuningale Klaebole on meie parematel meestel vähenenud umbes poole võrra. «MMile ja Kareli puhul juba ka homsele 15 kilomeetri sõidule mõeldes on selline lähtekoht päris hea. Emotsionaalselt mõjus tänane talle kindlasti positiivselt,» sõnas ta ja vaatas veelkord homsele etteastele: «Usun, et ta tahab teha tänasega sarnase tulemuse. 20-30 hulka tulek võiks täiesti reaalne olla. Aga spordis ei maksa ennustused teadagi midagi. Homme on täiesti uus päev.»

Päev olnuks ideaalne, kui… «Natuke kahju, et Raido Ränkelil jäi edasipääs saavutamata. Veel viimasel tõusul oli tal 20.-22. aeg. Aga nagu ta ise ütles: lihtsalt enam ei jõudnud piisavalt hoogu tõugata. Näiteks Karel ja Klaebo jaksasid just seal pidevalt töötada. Karel kaotas viimasel 200-300 meetril Klaebole 0,02 sekundiga, sõites sel lõigul välja päeva teise-kolmanda aja,» kirjeldas Saarepuu eelvõistlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles